zdjecia rodzinne

Nadzienie do pierogów z grzybami


Składniki:

80 dkg świeżych grzybów, 10 dkg cebuli, 4 dkg
5 dag tłuszczu,1 czerstwa bułka, 3 dkg tartej bułki, sól, pieprz

Wykonanie:

Grzyby poszatkować w cienkie plasterki, dodać 2-3 łyżki wody, ugotować pod
przykryciem tak, aby cały płyn wyparował. Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku, cebulę pokrojoną w krążki usmażyć na jasnozłoty kolor. Grzyby, bułkę, cebulę przepuścić przez maszynkę, dodać sól, pieprz, tartą bułkę, utrzeć. Nakładać na ciasto pierogowe (uniwersalne). Gotować. Gotowe pierogi polać tłuszczem ze zrumienioną tartą bułką.



Kategorie: mącznewegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Śledzie w oleju - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Lazania z mięsem - przepis Bitki - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Śledzie w oleju

Pasta krewetkowa do pieczywa

Lazania z mięsem

Bitki

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)