zdjecia rodzinne

Nadzienie do pierogów z grzybami


Składniki:

80 dkg świeżych grzybów, 10 dkg cebuli, 4 dkg
5 dag tłuszczu,1 czerstwa bułka, 3 dkg tartej bułki, sól, pieprz

Wykonanie:

Grzyby poszatkować w cienkie plasterki, dodać 2-3 łyżki wody, ugotować pod
przykryciem tak, aby cały płyn wyparował. Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku, cebulę pokrojoną w krążki usmażyć na jasnozłoty kolor. Grzyby, bułkę, cebulę przepuścić przez maszynkę, dodać sól, pieprz, tartą bułkę, utrzeć. Nakładać na ciasto pierogowe (uniwersalne). Gotować. Gotowe pierogi polać tłuszczem ze zrumienioną tartą bułką.



Kategorie: mącznewegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Chleb na drożdżach - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kapusta z grochem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Pasztet z indyka

Chleb na drożdżach

Włoski chlebek a'la pizza

Bitki

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pieczywo czosnkowe

Kapusta z grochem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Fasolka po bretońsku