zdjecia rodzinne

Nadzienie do pierogów z grzybami


Składniki:

80 dkg świeżych grzybów, 10 dkg cebuli, 4 dkg
5 dag tłuszczu,1 czerstwa bułka, 3 dkg tartej bułki, sól, pieprz

Wykonanie:

Grzyby poszatkować w cienkie plasterki, dodać 2-3 łyżki wody, ugotować pod
przykryciem tak, aby cały płyn wyparował. Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku, cebulę pokrojoną w krążki usmażyć na jasnozłoty kolor. Grzyby, bułkę, cebulę przepuścić przez maszynkę, dodać sól, pieprz, tartą bułkę, utrzeć. Nakładać na ciasto pierogowe (uniwersalne). Gotować. Gotowe pierogi polać tłuszczem ze zrumienioną tartą bułką.



Kategorie: mącznewegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


TAAraZcQazTUGCk , 2018-12-20
oLYuXj Say, you got a nice post.Thanks Again. Really Great.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Bitki - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Lazania z mięsem

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Bitki

Kotlety schabowe z cebulką

Smażony ser pleśniowy

Krokiety z kapustą i grzybami

Fasolka po bretońsku

Kurczak z ryżem