zdjecia rodzinne

Nadzienie do pierogów z grzybami


Składniki:

80 dkg świeżych grzybów, 10 dkg cebuli, 4 dkg
5 dag tłuszczu,1 czerstwa bułka, 3 dkg tartej bułki, sól, pieprz

Wykonanie:

Grzyby poszatkować w cienkie plasterki, dodać 2-3 łyżki wody, ugotować pod
przykryciem tak, aby cały płyn wyparował. Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku, cebulę pokrojoną w krążki usmażyć na jasnozłoty kolor. Grzyby, bułkę, cebulę przepuścić przez maszynkę, dodać sól, pieprz, tartą bułkę, utrzeć. Nakładać na ciasto pierogowe (uniwersalne). Gotować. Gotowe pierogi polać tłuszczem ze zrumienioną tartą bułką.



Kategorie: mącznewegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pasztet z indyka - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pasztet z indyka

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pieczywo czosnkowe

Bitki

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy

Lazania z mięsem