zdjecia rodzinne

Nadzienie do pierogów z grzybami


Składniki:

80 dkg świeżych grzybów, 10 dkg cebuli, 4 dkg
5 dag tłuszczu,1 czerstwa bułka, 3 dkg tartej bułki, sól, pieprz

Wykonanie:

Grzyby poszatkować w cienkie plasterki, dodać 2-3 łyżki wody, ugotować pod
przykryciem tak, aby cały płyn wyparował. Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku, cebulę pokrojoną w krążki usmażyć na jasnozłoty kolor. Grzyby, bułkę, cebulę przepuścić przez maszynkę, dodać sól, pieprz, tartą bułkę, utrzeć. Nakładać na ciasto pierogowe (uniwersalne). Gotować. Gotowe pierogi polać tłuszczem ze zrumienioną tartą bułką.



Kategorie: mącznewegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


TAAraZcQazTUGCk , 2018-12-20
oLYuXj Say, you got a nice post.Thanks Again. Really Great.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Włoski chlebek a'la pizza - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Śledzie w oleju - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Bitki - przepis

 

Włoski chlebek a'la pizza

Krokiety z kapustą i grzybami

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Fasolka po bretońsku

Śledzie w oleju

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pasta krewetkowa do pieczywa

Bitki