zdjecia rodzinne

Gazpacho


Składniki:

1,5 kg pomidorów
2 średnie ogórki
1 biała cebula
1 czerstwa bagietka
1 papryka czerwona
1 główka czosnku
1 pęczek natki pietruszki
150 ml oliwy z oliwek
sól
pieprz
świeżo zmielony pieprz

Wykonanie:

Warzywa oraz bagietkę pokroić w kostkę i zalać oliwą oraz 150ml wody. Odstawić na 4 godziny. Część warzyw pozostawić do dekoracji, resztę składników zmiksować i przetrzeć przez sito. Doprawić solą, pieprzem i schłodzić. Zupę podawać udekorowaną pokrojonymi w kostkę warzywami i natką pietruszki.
SMACZNEGO!

Kategorie: zupywegetariańskiehiszpańska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


gosiaczek , 2010-06-23
danie już wypróbowane, ma być mała główka przeciśnięta przez praskę
Gość , 2010-06-22
Główka czosnku to nie za dużo? Moze ma być ząbek?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kapusta z grochem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Śledzie w oleju

Zupa fasolowa z mięsem

Biała kiełbasa

Chleb na drożdżach

Pieczywo czosnkowe

Smażony ser pleśniowy

Kapusta z grochem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)