zdjecia rodzinne

Gazpacho


Składniki:

1,5 kg pomidorów
2 średnie ogórki
1 biała cebula
1 czerstwa bagietka
1 papryka czerwona
1 główka czosnku
1 pęczek natki pietruszki
150 ml oliwy z oliwek
sól
pieprz
świeżo zmielony pieprz

Wykonanie:

Warzywa oraz bagietkę pokroić w kostkę i zalać oliwą oraz 150ml wody. Odstawić na 4 godziny. Część warzyw pozostawić do dekoracji, resztę składników zmiksować i przetrzeć przez sito. Doprawić solą, pieprzem i schłodzić. Zupę podawać udekorowaną pokrojonymi w kostkę warzywami i natką pietruszki.
SMACZNEGO!

Kategorie: zupywegetariańskiehiszpańska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


gosiaczek , 2010-06-23
danie już wypróbowane, ma być mała główka przeciśnięta przez praskę
Gość , 2010-06-22
Główka czosnku to nie za dużo? Moze ma być ząbek?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kurczak z ryżem

Zapiekanka śródziemnomorska

Kotlety mielone z kaszą

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Chleb na drożdżach