zdjecia rodzinne

Szynka z grilla z miodem


Składniki:

4 plastry szynki po 150g każdy
1 łyżka miodu
1 łyżka majeranku
1 łyżka bazylii i oregano
1 łyżka oleju
2 ząbki czosnku

Wykonanie:

Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę. Łączymy je z ziołami. Gotową mieszankę łączymy z miodem i olejem. Mięso obtaczamy w powstałym sosie i odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny, a następnie pieczemy je na dobrze rozgrzanym grillu po ok. 5 minut z każdej strony. SMACZNEGO!!!!!!!

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kapusta z grochem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Biała kiełbasa - przepis Śledzie w oleju - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Kotlety mielone z kaszą

Kapusta z grochem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Smażony ser pleśniowy

Włoski chlebek a'la pizza

Biała kiełbasa

Śledzie w oleju

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej