zdjecia rodzinne

Szynka z grilla z miodem


Składniki:

4 plastry szynki po 150g każdy
1 łyżka miodu
1 łyżka majeranku
1 łyżka bazylii i oregano
1 łyżka oleju
2 ząbki czosnku

Wykonanie:

Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę. Łączymy je z ziołami. Gotową mieszankę łączymy z miodem i olejem. Mięso obtaczamy w powstałym sosie i odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny, a następnie pieczemy je na dobrze rozgrzanym grillu po ok. 5 minut z każdej strony. SMACZNEGO!!!!!!!

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kapusta z grochem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Kapusta z grochem

Chleb na drożdżach

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa fasolowa z mięsem

Lazania z mięsem