Pieczywo czosnkowe
Składniki:
- jedna bagietka lub 4 bułki pszenne- łyżka masła lub margaryny
- łyżeczka suszonego czosnku
- łyżeczka posiekanego koperku (może być mrożony)
Wykonanie:
Bagietkę lub bułki należy pokroić w dość cienkie kromki. W miseczce wymieszać masło, czosnek i koperek. Posmarować każdą kromkę przygotowanym masłem czosnkowym. Posmarowane kromki poukładać na blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piec ok 10 minut (aż pieczywo zacznie się rumienić). Pieczywo czosnkowe najlepsze jest zaraz po wyjęciu z piekarnika.Kategorie: wegetariańskie, przekąski,
Dodaj przepis do ulubionych
Skomentuj przepis:
Komentarze:
oli , 2014-01-25
Z chlebem również dobre :)
Z chlebem również dobre :)
Gość , 2011-01-06
ja dodaję czosnek świeży i zioła prowansalskie
ja dodaję czosnek świeży i zioła prowansalskie