zdjecia rodzinne

Pieczywo czosnkowe


Składniki:

- jedna bagietka lub 4 bułki pszenne
- łyżka masła lub margaryny
- łyżeczka suszonego czosnku
- łyżeczka posiekanego koperku (może być mrożony)

Wykonanie:

Bagietkę lub bułki należy pokroić w dość cienkie kromki. W miseczce wymieszać masło, czosnek i koperek. Posmarować każdą kromkę przygotowanym masłem czosnkowym. Posmarowane kromki poukładać na blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piec ok 10 minut (aż pieczywo zacznie się rumienić). Pieczywo czosnkowe najlepsze jest zaraz po wyjęciu z piekarnika.

Kategorie: wegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


oli , 2014-01-25
Z chlebem również dobre :)
Gość , 2011-01-06
ja dodaję czosnek świeży i zioła prowansalskie
Gość , 2010-07-13
oj coś dla mnie :)


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Śledzie w oleju - przepis Biała kiełbasa - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Włoski chlebek a'la pizza

Kotlety schabowe z cebulką

Śledzie w oleju

Biała kiełbasa

Lazania z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasta krewetkowa do pieczywa