zdjecia rodzinne

Pieczywo czosnkowe


Składniki:

- jedna bagietka lub 4 bułki pszenne
- łyżka masła lub margaryny
- łyżeczka suszonego czosnku
- łyżeczka posiekanego koperku (może być mrożony)

Wykonanie:

Bagietkę lub bułki należy pokroić w dość cienkie kromki. W miseczce wymieszać masło, czosnek i koperek. Posmarować każdą kromkę przygotowanym masłem czosnkowym. Posmarowane kromki poukładać na blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piec ok 10 minut (aż pieczywo zacznie się rumienić). Pieczywo czosnkowe najlepsze jest zaraz po wyjęciu z piekarnika.

Kategorie: wegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


oli , 2014-01-25
Z chlebem również dobre :)
Gość , 2011-01-06
ja dodaję czosnek świeży i zioła prowansalskie
Gość , 2010-07-13
oj coś dla mnie :)


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta z grochem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Chleb na drożdżach

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta z grochem

Fasolka po bretońsku

Kotlety schabowe z cebulką

Pieczywo czosnkowe

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowa z mięsem