zdjecia rodzinne

Kasza kuskus po wegetariańsku


Składniki:

1 opakowanie kaszy kuskus
2 zielone papryki
3 pomidory
2 ogórki
cebula
sól, pieprz
łyżka oleju

Wykonanie:

Kuskus wsypać do miski, zalać gotującą się wodą tak, aby woda przykrywała kaszę centymetrową warstwą.
Posolić i wymieszać.
Przykryć miskę i odstawić na 5 minut.
Paprykę rozciąć wdłuż i oczyścić środki.
Pomidory pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w kosteczkę.
Ogórki pociąć w drogną kostkę.
Pomidory i ogórki wymieszać ze spęczniała kaszą i olejem, doprawić.
Sałatką napełnić połówki papryki.

Kategorie: wegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Śledzie w oleju - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Śledzie w oleju

Kluski ziemniaczane

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zapiekanka śródziemnomorska

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowa z mięsem

Włoski chlebek a'la pizza

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej