zdjecia rodzinne

Kasza kuskus po wegetariańsku


Składniki:

1 opakowanie kaszy kuskus
2 zielone papryki
3 pomidory
2 ogórki
cebula
sól, pieprz
łyżka oleju

Wykonanie:

Kuskus wsypać do miski, zalać gotującą się wodą tak, aby woda przykrywała kaszę centymetrową warstwą.
Posolić i wymieszać.
Przykryć miskę i odstawić na 5 minut.
Paprykę rozciąć wdłuż i oczyścić środki.
Pomidory pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w kosteczkę.
Ogórki pociąć w drogną kostkę.
Pomidory i ogórki wymieszać ze spęczniała kaszą i olejem, doprawić.
Sałatką napełnić połówki papryki.

Kategorie: wegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Śledzie w oleju - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kluski ziemniaczane

Śledzie w oleju

Krokiety z kapustą i grzybami

Włoski chlebek a'la pizza

Smażony ser pleśniowy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory