zdjecia rodzinne

Makaron z sosem pesto


Składniki:

300 g makaronu spaghetti ugotowanego al dente
duży pęczek świeżej bazylii
100g zmielonych orzechów włoskich
100g sera parmezanu
3 ząbki zmiażdżonego czosnku
pół szklanki oliwy z oliwek 1 szklanka jogurtu naturalnego
sól, pieprz

Wykonanie:

Bazylię drobno pokroić. Dodać orzechy, utarty ser, czosnek, oliwę. Wszystko razem zmiksować. Dodać jogurt, przyprawić do smaku.
Na ugotowany makaron wyłożyć sos. Podawać z surówkami.

Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Lazania z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Chleb na drożdżach

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Lazania z mięsem

Biała kiełbasa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety schabowe z cebulką

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pasta krewetkowa do pieczywa