zdjecia rodzinne

Makaron z sosem pesto


Składniki:

300 g makaronu spaghetti ugotowanego al dente
duży pęczek świeżej bazylii
100g zmielonych orzechów włoskich
100g sera parmezanu
3 ząbki zmiażdżonego czosnku
pół szklanki oliwy z oliwek 1 szklanka jogurtu naturalnego
sól, pieprz

Wykonanie:

Bazylię drobno pokroić. Dodać orzechy, utarty ser, czosnek, oliwę. Wszystko razem zmiksować. Dodać jogurt, przyprawić do smaku.
Na ugotowany makaron wyłożyć sos. Podawać z surówkami.

Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta z grochem - przepis Lazania z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kotlety mielone z kaszą

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta z grochem

Lazania z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci