zdjecia rodzinne

Makaron z sosem pesto


Składniki:

300 g makaronu spaghetti ugotowanego al dente
duży pęczek świeżej bazylii
100g zmielonych orzechów włoskich
100g sera parmezanu
3 ząbki zmiażdżonego czosnku
pół szklanki oliwy z oliwek 1 szklanka jogurtu naturalnego
sól, pieprz

Wykonanie:

Bazylię drobno pokroić. Dodać orzechy, utarty ser, czosnek, oliwę. Wszystko razem zmiksować. Dodać jogurt, przyprawić do smaku.
Na ugotowany makaron wyłożyć sos. Podawać z surówkami.

Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pasztet z indyka - przepis Kapusta z grochem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Śledzie w oleju - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Biała kiełbasa

Zupa fasolowa z mięsem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pasztet z indyka

Kapusta z grochem

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasta krewetkowa do pieczywa

Śledzie w oleju

Pieczywo czosnkowe