zdjecia rodzinne

Makaron z sosem pesto


Składniki:

300 g makaronu spaghetti ugotowanego al dente
duży pęczek świeżej bazylii
100g zmielonych orzechów włoskich
100g sera parmezanu
3 ząbki zmiażdżonego czosnku
pół szklanki oliwy z oliwek 1 szklanka jogurtu naturalnego
sól, pieprz

Wykonanie:

Bazylię drobno pokroić. Dodać orzechy, utarty ser, czosnek, oliwę. Wszystko razem zmiksować. Dodać jogurt, przyprawić do smaku.
Na ugotowany makaron wyłożyć sos. Podawać z surówkami.

Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Biała kiełbasa - przepis Pasztet z indyka - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Smażony ser pleśniowy

Zapiekanka śródziemnomorska

Biała kiełbasa

Pasztet z indyka

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)