zdjecia rodzinne

Makaron z sosem pesto


Składniki:

300 g makaronu spaghetti ugotowanego al dente
duży pęczek świeżej bazylii
100g zmielonych orzechów włoskich
100g sera parmezanu
3 ząbki zmiażdżonego czosnku
pół szklanki oliwy z oliwek 1 szklanka jogurtu naturalnego
sól, pieprz

Wykonanie:

Bazylię drobno pokroić. Dodać orzechy, utarty ser, czosnek, oliwę. Wszystko razem zmiksować. Dodać jogurt, przyprawić do smaku.
Na ugotowany makaron wyłożyć sos. Podawać z surówkami.

Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Śledzie w oleju - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Chleb na drożdżach - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Śledzie w oleju

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Smażony ser pleśniowy

Chleb na drożdżach

Krokiety z kapustą i grzybami

Fasolka po bretońsku