zdjecia rodzinne

Tzatziki


Składniki:

200g homogenizowanego twarożku naturalnego
150 g jogurtu naturalnego
4 żabki czosnku
1 średni ogórek szklarniowy lub 4 małe gruntowe
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
sól

Wykonanie:

Twarożek wymieszać z jogurtem. Dodać rozgniecione ząbki czosnku. Ogórki starannie umyć i utrzeć na grubej tarce. Lekko odsączyć z nadmiaru soku, dodać do twarożku z jogurtem. Następnie połączyć z oliwą i solą rozpuszczoną w soku z cytryny. Wymieszać, schłodzić przynajmniej 2 godziny przed podaniem.

Kategorie: wegetariańskiesosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Śledzie w oleju - przepis Bitki - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Śledzie w oleju

Bitki

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Biała kiełbasa

Zupa fasolowa z mięsem

Kluski ziemniaczane