zdjecia rodzinne

Tzatziki


Składniki:

200g homogenizowanego twarożku naturalnego
150 g jogurtu naturalnego
4 żabki czosnku
1 średni ogórek szklarniowy lub 4 małe gruntowe
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
sól

Wykonanie:

Twarożek wymieszać z jogurtem. Dodać rozgniecione ząbki czosnku. Ogórki starannie umyć i utrzeć na grubej tarce. Lekko odsączyć z nadmiaru soku, dodać do twarożku z jogurtem. Następnie połączyć z oliwą i solą rozpuszczoną w soku z cytryny. Wymieszać, schłodzić przynajmniej 2 godziny przed podaniem.

Kategorie: wegetariańskiesosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta z grochem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Pasztet z indyka

Zupa fasolowa z mięsem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Lazania z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta z grochem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)