zdjecia rodzinne

Tzatziki


Składniki:

200g homogenizowanego twarożku naturalnego
150 g jogurtu naturalnego
4 żabki czosnku
1 średni ogórek szklarniowy lub 4 małe gruntowe
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
sól

Wykonanie:

Twarożek wymieszać z jogurtem. Dodać rozgniecione ząbki czosnku. Ogórki starannie umyć i utrzeć na grubej tarce. Lekko odsączyć z nadmiaru soku, dodać do twarożku z jogurtem. Następnie połączyć z oliwą i solą rozpuszczoną w soku z cytryny. Wymieszać, schłodzić przynajmniej 2 godziny przed podaniem.

Kategorie: wegetariańskiesosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Lazania z mięsem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Bitki - przepis Pasztet z indyka - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety mielone z kaszą

Lazania z mięsem

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami

Bitki

Pasztet z indyka

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory