zdjecia rodzinne

Pierogi ruskie


Składniki:

Ciasto:
50 dag maki
1 szklanka gorącej wody
Farsz:
50 dag ziemniaków
25 dag twarogu
2 cebule
4 łyżki oliwy
sól
pieprz

Wykonanie:

Cebule pokroić w kostkę i lekko zarumienić na oliwie. Ziemniaki ugotować, obrać i zemleć z twarogiem, dodać połowę podsmażonej cebuli. Wyrobić na jednolitą masę, doprawić solą i pieprzem. Z mąki i gorącej wody wyrobić ciasto, rozwałkować cienko, wykrawać kółka, nadziewać i zlepiać pierogi.
Wrzucać do gotującej się, osolonej wody. Przed podaniem polać resztą oliwy z cebulą.

Kategorie: mącznewegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Śledzie w oleju - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasztet z indyka - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Śledzie w oleju

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasztet z indyka

Kotlety schabowe z cebulką

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowa z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska