zdjecia rodzinne

Pierogi ruskie


Składniki:

Ciasto:
50 dag maki
1 szklanka gorącej wody
Farsz:
50 dag ziemniaków
25 dag twarogu
2 cebule
4 łyżki oliwy
sól
pieprz

Wykonanie:

Cebule pokroić w kostkę i lekko zarumienić na oliwie. Ziemniaki ugotować, obrać i zemleć z twarogiem, dodać połowę podsmażonej cebuli. Wyrobić na jednolitą masę, doprawić solą i pieprzem. Z mąki i gorącej wody wyrobić ciasto, rozwałkować cienko, wykrawać kółka, nadziewać i zlepiać pierogi.
Wrzucać do gotującej się, osolonej wody. Przed podaniem polać resztą oliwy z cebulą.

Kategorie: mącznewegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Kapusta z grochem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kluski ziemniaczane

Krokiety z kapustą i grzybami

Pieczywo czosnkowe

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowa z mięsem

Chleb na drożdżach

Fasolka po bretońsku