zdjecia rodzinne

Pierogi ruskie


Składniki:

Ciasto:
50 dag maki
1 szklanka gorącej wody
Farsz:
50 dag ziemniaków
25 dag twarogu
2 cebule
4 łyżki oliwy
sól
pieprz

Wykonanie:

Cebule pokroić w kostkę i lekko zarumienić na oliwie. Ziemniaki ugotować, obrać i zemleć z twarogiem, dodać połowę podsmażonej cebuli. Wyrobić na jednolitą masę, doprawić solą i pieprzem. Z mąki i gorącej wody wyrobić ciasto, rozwałkować cienko, wykrawać kółka, nadziewać i zlepiać pierogi.
Wrzucać do gotującej się, osolonej wody. Przed podaniem polać resztą oliwy z cebulą.

Kategorie: mącznewegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Śledzie w oleju - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Bitki - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Śledzie w oleju

Fasolka po bretońsku

Kotlety mielone z kaszą

Bitki

Pasta krewetkowa do pieczywa