zdjecia rodzinne

Pierogi ruskie


Składniki:

Ciasto:
50 dag maki
1 szklanka gorącej wody
Farsz:
50 dag ziemniaków
25 dag twarogu
2 cebule
4 łyżki oliwy
sól
pieprz

Wykonanie:

Cebule pokroić w kostkę i lekko zarumienić na oliwie. Ziemniaki ugotować, obrać i zemleć z twarogiem, dodać połowę podsmażonej cebuli. Wyrobić na jednolitą masę, doprawić solą i pieprzem. Z mąki i gorącej wody wyrobić ciasto, rozwałkować cienko, wykrawać kółka, nadziewać i zlepiać pierogi.
Wrzucać do gotującej się, osolonej wody. Przed podaniem polać resztą oliwy z cebulą.

Kategorie: mącznewegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Kapusta z grochem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Bitki - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Kapusta z grochem

Włoski chlebek a'la pizza

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Bitki

Kotlety mielone z kaszą

Fasolka po bretońsku

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Smażony ser pleśniowy