zdjecia rodzinne

Sos jarzynowy z makaronem


Składniki:

250g makaronu (najlepiej świderki),
1/2 małego brokuła,
1/2 kalafiora,
ok. 1/2 kg pieczarek,
2 marchewki,
1 cebula,
sól, pieprz do smaku,
2 listki laurowe,
3 ziarenka ziela angielskiego,
1/2 małego pojemnika śmietany,
kilka łyżek oleju,
1 kostka rosołowa.

Wykonanie:

Warzywa umyć, podzielić na cząstki, marchewkę pokroić w talarki. Warzywa gotować w małej ilości wody z przyprawami i kostką rosołową.
Cebulkę pokroić w talarki i zeszklić na oleju. Dołożyc do niej drobno posiekane pieczarki i razem dusić. Przełożyc do ugotowanych warzyw, dołożyć śmietanę i zagotować. Doprawić do smaku.
Makaron ugotować w/g przepisu przełożyc na talerz i polać sosem warzywnym.

Kategorie: wegetariańskiedla dziecisosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-08-04
Wspaniały przepis. Dziękuję
Gość , 2010-07-27
ciekawy pomysł na lekki weekendowy obiad


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kapusta z grochem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Lazania z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pieczywo czosnkowe

Kapusta z grochem

Krokiety z kapustą i grzybami

Lazania z mięsem

Biała kiełbasa

Smażony ser pleśniowy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej