zdjecia rodzinne

Sos jarzynowy z makaronem


Składniki:

250g makaronu (najlepiej świderki),
1/2 małego brokuła,
1/2 kalafiora,
ok. 1/2 kg pieczarek,
2 marchewki,
1 cebula,
sól, pieprz do smaku,
2 listki laurowe,
3 ziarenka ziela angielskiego,
1/2 małego pojemnika śmietany,
kilka łyżek oleju,
1 kostka rosołowa.

Wykonanie:

Warzywa umyć, podzielić na cząstki, marchewkę pokroić w talarki. Warzywa gotować w małej ilości wody z przyprawami i kostką rosołową.
Cebulkę pokroić w talarki i zeszklić na oleju. Dołożyc do niej drobno posiekane pieczarki i razem dusić. Przełożyc do ugotowanych warzyw, dołożyć śmietanę i zagotować. Doprawić do smaku.
Makaron ugotować w/g przepisu przełożyc na talerz i polać sosem warzywnym.

Kategorie: wegetariańskiedla dziecisosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-08-04
Wspaniały przepis. Dziękuję
Gość , 2010-07-27
ciekawy pomysł na lekki weekendowy obiad


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kapusta z grochem - przepis Biała kiełbasa - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Chleb na drożdżach - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Fasolka po bretońsku

Kurczak z ryżem

Kapusta z grochem

Biała kiełbasa

Kotlety schabowe z cebulką

Chleb na drożdżach

Smażony ser pleśniowy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory