zdjecia rodzinne

Zapiekane parówki


Składniki:

4 parówki
4 plastry żółtego sera
4 plastry szynki
1 łyżka margaryny

Wykonanie:

Parówki obrać z osłonek i włożyć do wrzącej wody na 2-3 minuty, następnie wyjąć i osuszyć. Każdą parówkę zawijać w plasterek sera, a następnie w plasterek wędliny. Spiąć wykałaczką, ułożyć na lekko natłuszczonej blasze, posypać wiórkami zimnego tłuszczu i wstawić na górną półkę nagrzanego piekarnika (180 st.C). Zapiekać do chwili gdy wędlina się lekko zarumieni, a ser stopi.
Można podawać z surówkami i chrupiącym pieczywem.
Smacznego !!!!!

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kapusta z grochem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Biała kiełbasa - przepis Pasztet z indyka - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Kapusta z grochem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zapiekanka śródziemnomorska

Biała kiełbasa

Pasztet z indyka

Smażony ser pleśniowy

Bitki

Zupa fasolowa z mięsem