zdjecia rodzinne

Zapiekane parówki


Składniki:

4 parówki
4 plastry żółtego sera
4 plastry szynki
1 łyżka margaryny

Wykonanie:

Parówki obrać z osłonek i włożyć do wrzącej wody na 2-3 minuty, następnie wyjąć i osuszyć. Każdą parówkę zawijać w plasterek sera, a następnie w plasterek wędliny. Spiąć wykałaczką, ułożyć na lekko natłuszczonej blasze, posypać wiórkami zimnego tłuszczu i wstawić na górną półkę nagrzanego piekarnika (180 st.C). Zapiekać do chwili gdy wędlina się lekko zarumieni, a ser stopi.
Można podawać z surówkami i chrupiącym pieczywem.
Smacznego !!!!!

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Biała kiełbasa - przepis Kapusta z grochem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Biała kiełbasa

Kapusta z grochem

Kotlety schabowe z cebulką

Krokiety z kapustą i grzybami

Chleb na drożdżach

Kotlety mielone z kaszą

Kluski ziemniaczane

Śledzie w oleju