zdjecia rodzinne

Zapiekane parówki


Składniki:

4 parówki
4 plastry żółtego sera
4 plastry szynki
1 łyżka margaryny

Wykonanie:

Parówki obrać z osłonek i włożyć do wrzącej wody na 2-3 minuty, następnie wyjąć i osuszyć. Każdą parówkę zawijać w plasterek sera, a następnie w plasterek wędliny. Spiąć wykałaczką, ułożyć na lekko natłuszczonej blasze, posypać wiórkami zimnego tłuszczu i wstawić na górną półkę nagrzanego piekarnika (180 st.C). Zapiekać do chwili gdy wędlina się lekko zarumieni, a ser stopi.
Można podawać z surówkami i chrupiącym pieczywem.
Smacznego !!!!!

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Biała kiełbasa - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Biała kiełbasa

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Włoski chlebek a'la pizza

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Krokiety z kapustą i grzybami

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci