zdjecia rodzinne

Pieczone jabłka


Składniki:

4 jabłka
4 łyżki płynnego miodu
cynamon
3 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich

Wykonanie:

Umyć jabłka, odciąć górne części wraz z ogonkami. Następnie wydrążyć gniazda nasienne, a do zagłębień w jabłkach wlać miód przyprawiony cynamonem.Następnie wsypać posiekane orzechy.
Jabłka przykryć odciętymi wierzchami i piec przez 15 minut w piekarniku o temp. ok. 170 st.C.

Kategorie: deserydla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Bitki - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Kotlety mielone z kaszą

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Fasolka po bretońsku

Kotlety schabowe z cebulką

Krokiety z kapustą i grzybami

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Bitki

Włoski chlebek a'la pizza