zdjecia rodzinne

Pieczone jabłka


Składniki:

4 jabłka
4 łyżki płynnego miodu
cynamon
3 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich

Wykonanie:

Umyć jabłka, odciąć górne części wraz z ogonkami. Następnie wydrążyć gniazda nasienne, a do zagłębień w jabłkach wlać miód przyprawiony cynamonem.Następnie wsypać posiekane orzechy.
Jabłka przykryć odciętymi wierzchami i piec przez 15 minut w piekarniku o temp. ok. 170 st.C.

Kategorie: deserydla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Lazania z mięsem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Biała kiełbasa - przepis Kapusta z grochem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Lazania z mięsem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Biała kiełbasa

Kapusta z grochem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowo-buraczkowa babci