zdjecia rodzinne

Pieczone jabłka


Składniki:

4 jabłka
4 łyżki płynnego miodu
cynamon
3 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich

Wykonanie:

Umyć jabłka, odciąć górne części wraz z ogonkami. Następnie wydrążyć gniazda nasienne, a do zagłębień w jabłkach wlać miód przyprawiony cynamonem.Następnie wsypać posiekane orzechy.
Jabłka przykryć odciętymi wierzchami i piec przez 15 minut w piekarniku o temp. ok. 170 st.C.

Kategorie: deserydla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasztet z indyka - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Lazania z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasztet z indyka

Fasolka po bretońsku

Lazania z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)