zdjecia rodzinne

Pieczone jabłka


Składniki:

4 jabłka
4 łyżki płynnego miodu
cynamon
3 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich

Wykonanie:

Umyć jabłka, odciąć górne części wraz z ogonkami. Następnie wydrążyć gniazda nasienne, a do zagłębień w jabłkach wlać miód przyprawiony cynamonem.Następnie wsypać posiekane orzechy.
Jabłka przykryć odciętymi wierzchami i piec przez 15 minut w piekarniku o temp. ok. 170 st.C.

Kategorie: deserydla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Bitki - przepis Kapusta z grochem - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pasta krewetkowa do pieczywa

Fasolka po bretońsku

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Bitki

Kapusta z grochem

Lazania z mięsem