zdjecia rodzinne

Sałatka kapuściana


Składniki:

50 dag białej kapusty
50 dag czerwonej kapusty
40 dag jabłek
5 łyżek miodu
cytryna
sól

Wykonanie:

Obie kapusty poszatkuj i każdą lekko posól, ugnieć i odstaw na 30 minut. Jabłka umyj, osusz, usuń gniazda nasienne, a następnie drobno pokrój i skrop sokiem z połowy cytryny. Czerwoną kapustę sparz w osolonej wodzie, odcedź i skrop sokiem z reszty cytryny, wymieszaj i odstaw do ostygnięcia. Miód rozgrzej na patelni i przyduś na nim jabłko. Wszystkie składniki połącz ze sobą.
SMACZNEGO!!!!!

Kategorie: wegetariańskiesałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Lazania z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis Kapusta z grochem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami

Lazania z mięsem

Śledzie w oleju

Kapusta z grochem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kotlety mielone z kaszą

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Fasolka po bretońsku