zdjecia rodzinne

Sałatka kapuściana


Składniki:

50 dag białej kapusty
50 dag czerwonej kapusty
40 dag jabłek
5 łyżek miodu
cytryna
sól

Wykonanie:

Obie kapusty poszatkuj i każdą lekko posól, ugnieć i odstaw na 30 minut. Jabłka umyj, osusz, usuń gniazda nasienne, a następnie drobno pokrój i skrop sokiem z połowy cytryny. Czerwoną kapustę sparz w osolonej wodzie, odcedź i skrop sokiem z reszty cytryny, wymieszaj i odstaw do ostygnięcia. Miód rozgrzej na patelni i przyduś na nim jabłko. Wszystkie składniki połącz ze sobą.
SMACZNEGO!!!!!

Kategorie: wegetariańskiesałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Pasztet z indyka

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Bitki

Zupa fasolowa z mięsem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Smażony ser pleśniowy

Pieczywo czosnkowe

Kotlety mielone z kaszą