zdjecia rodzinne

Placek po węgiersku


Składniki:

1 kg ziemniaków
2 cebule
ząbek czosnku
jajko
3 łyżki mąki sól. pieprz, olej
50 dag wołowiny
2 papryki
łyżka mąki ziemniaczanej
łyżka koncentratu pomidorowego

Wykonanie:

Ziemniaki, jedną cebulę i czosnek zetrzyj, dodaj mąkę, jajko. Posól. Na oleju usmaż 4 placki. Włóż je do ciepłego piekarnika. wołowinę pokrój w kostkę i obsmaż. Przełóż do rondla. Dodaj drugą posiekaną i zeszkloną cebulę. Duś przez około 50 minut. Paprykę pokrój w paski, dodaj do mięsa z koncentratem pomidorowym. Dopraw, duś pół godziny. zagęść mąką ziemniaczaną rozmieszaną w małej ilości wody. Farsz wyłóż na placki.

Kategorie: mięsawęgierska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-08-17
Uwielbiam placki ziemniaczane ale tak jeszcze nie jadłem. Na pewno skorzystam z przepisu i sie pochwalę jak wyszło:-)


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Bitki - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Bitki

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowa z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Śledzie w oleju