zdjecia rodzinne

Zielona sałatka


Składniki:

7 dużych liści sałaty
pół puszki kukurydzy konserwowej
1 duży pomidor
ząbek czosnku
2 łyżki śmietany
sól

Wykonanie:

Liście sałaty dokładnie umyć, a następnie osuszyć. Porwać rękami na małe kawałki, dodać kukurydzę i pokrojonego w półksiężyce pomidora. Śmietanę wymieszać ze szczyptą soli i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Gotowy sos połączyć ze wszystkimi składnikami.
Surówka idealna do ziemniaków, mięs i ryb.
Smacznego

Kategorie: wegetariańskieprzekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Bitki - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kapusta z grochem - przepis Biała kiełbasa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Bitki

Kotlety mielone z kaszą

Kluski ziemniaczane

Kapusta z grochem

Biała kiełbasa

Włoski chlebek a'la pizza

Chleb na drożdżach

Zupa-krem z brokułami w roli głównej