zdjecia rodzinne

Zielona sałatka


Składniki:

7 dużych liści sałaty
pół puszki kukurydzy konserwowej
1 duży pomidor
ząbek czosnku
2 łyżki śmietany
sól

Wykonanie:

Liście sałaty dokładnie umyć, a następnie osuszyć. Porwać rękami na małe kawałki, dodać kukurydzę i pokrojonego w półksiężyce pomidora. Śmietanę wymieszać ze szczyptą soli i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Gotowy sos połączyć ze wszystkimi składnikami.
Surówka idealna do ziemniaków, mięs i ryb.
Smacznego

Kategorie: wegetariańskieprzekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Lazania z mięsem - przepis Kapusta z grochem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kluski ziemniaczane

Lazania z mięsem

Kapusta z grochem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Fasolka po bretońsku