zdjecia rodzinne

Zielona sałatka


Składniki:

7 dużych liści sałaty
pół puszki kukurydzy konserwowej
1 duży pomidor
ząbek czosnku
2 łyżki śmietany
sól

Wykonanie:

Liście sałaty dokładnie umyć, a następnie osuszyć. Porwać rękami na małe kawałki, dodać kukurydzę i pokrojonego w półksiężyce pomidora. Śmietanę wymieszać ze szczyptą soli i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Gotowy sos połączyć ze wszystkimi składnikami.
Surówka idealna do ziemniaków, mięs i ryb.
Smacznego

Kategorie: wegetariańskieprzekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pasztet z indyka - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Bitki - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Chleb na drożdżach

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pieczywo czosnkowe

Kotlety schabowe z cebulką

Kurczak z ryżem

Pasztet z indyka

Fasolka po bretońsku

Bitki

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)