zdjecia rodzinne

Zielona sałatka


Składniki:

7 dużych liści sałaty
pół puszki kukurydzy konserwowej
1 duży pomidor
ząbek czosnku
2 łyżki śmietany
sól

Wykonanie:

Liście sałaty dokładnie umyć, a następnie osuszyć. Porwać rękami na małe kawałki, dodać kukurydzę i pokrojonego w półksiężyce pomidora. Śmietanę wymieszać ze szczyptą soli i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Gotowy sos połączyć ze wszystkimi składnikami.
Surówka idealna do ziemniaków, mięs i ryb.
Smacznego

Kategorie: wegetariańskieprzekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Kapusta z grochem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Biała kiełbasa

Kapusta z grochem

Smażony ser pleśniowy

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pieczywo czosnkowe

Kluski ziemniaczane

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej