zdjecia rodzinne

Kompot z rabarbaru


Składniki:

1 kg łodyg rabarbaru
5 łyżek cukru
3 l wody

Wykonanie:

Łodygi rabarbaru dokładnie umyć, następnie obrać i pokroić na kawałki. Włożyć do garnka, zasypać cukrem, zalać wodą i przykryć. Po zagotowaniu trzymać na małym ogniu jeszcze ok.10 minut.
Smacznego

Kategorie: napoje

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2011-05-28
rewelacja
Gość , 2010-09-06
Pysznosci! Moj ulubiony kompot!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta z grochem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Lazania z mięsem

Biała kiełbasa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kluski ziemniaczane

Zapiekanka śródziemnomorska

Fasolka po bretońsku

Kapusta z grochem

Smażony ser pleśniowy