zdjecia rodzinne

Kompot z rabarbaru


Składniki:

1 kg łodyg rabarbaru
5 łyżek cukru
3 l wody

Wykonanie:

Łodygi rabarbaru dokładnie umyć, następnie obrać i pokroić na kawałki. Włożyć do garnka, zasypać cukrem, zalać wodą i przykryć. Po zagotowaniu trzymać na małym ogniu jeszcze ok.10 minut.
Smacznego

Kategorie: napoje

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2011-05-28
rewelacja
Gość , 2010-09-06
Pysznosci! Moj ulubiony kompot!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pasztet z indyka - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Lazania z mięsem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Biała kiełbasa - przepis Bitki - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Pasztet z indyka

Kotlety schabowe z cebulką

Lazania z mięsem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Biała kiełbasa

Bitki

Kluski ziemniaczane

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej