zdjecia rodzinne

Kompot z rabarbaru


Składniki:

1 kg łodyg rabarbaru
5 łyżek cukru
3 l wody

Wykonanie:

Łodygi rabarbaru dokładnie umyć, następnie obrać i pokroić na kawałki. Włożyć do garnka, zasypać cukrem, zalać wodą i przykryć. Po zagotowaniu trzymać na małym ogniu jeszcze ok.10 minut.
Smacznego

Kategorie: napoje

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2011-05-28
rewelacja
Gość , 2010-09-06
Pysznosci! Moj ulubiony kompot!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Biała kiełbasa - przepis Lazania z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Włoski chlebek a'la pizza

Zapiekanka śródziemnomorska

Biała kiełbasa

Lazania z mięsem

Fasolka po bretońsku

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa-krem z brokułami w roli głównej