zdjecia rodzinne

Kompot z rabarbaru


Składniki:

1 kg łodyg rabarbaru
5 łyżek cukru
3 l wody

Wykonanie:

Łodygi rabarbaru dokładnie umyć, następnie obrać i pokroić na kawałki. Włożyć do garnka, zasypać cukrem, zalać wodą i przykryć. Po zagotowaniu trzymać na małym ogniu jeszcze ok.10 minut.
Smacznego

Kategorie: napoje

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2011-05-28
rewelacja
Gość , 2010-09-06
Pysznosci! Moj ulubiony kompot!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Lazania z mięsem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Śledzie w oleju

Lazania z mięsem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zapiekanka śródziemnomorska

Kotlety mielone z kaszą

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Smażony ser pleśniowy

Kotlety schabowe z cebulką