zdjecia rodzinne

Surówka Coleslaw


Składniki:

- pół główki średniej białej kapusty (może być czerwona)
- 1 duża marchew,
- 1 średnia cebula
- 3-4 łyżki majonezu (wg. uznania)
- pęczek natki pietruszki
- sok z 1/2 cytryny
- sól i pieprz
- można (ale nie trzeba) dodać
łyżeczkę ostrego chrzanu lub musztardy

Wykonanie:

Kapustę drobno poszatkować. Cebulę pokroić w półplasterki, marchewkę zetrzeć na tarce (na grubych oczkach), pietruszkę posiekać.
Wszystko wrzucić do miski, dodać majonez, sok z cytryny, sól i pieprz.

Kategorie: sałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Mika , 2011-03-13
Dobra. Polecam.
Gość , 2010-09-19
pychota!!!!!!
Herubinek , 2010-09-19
Uwielbiam Coleslawa :-) Ja dodaje jeszcze jablko starte na tarce. Pysznosci!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasztet z indyka - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasztet z indyka

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Śledzie w oleju

Zupa fasolowa z mięsem