zdjecia rodzinne

Zupa fasolowa łatwa


Składniki:

1 puszka fasoli białej lub czerwonej,
50 dag ziemniaków,
6 łyżek bardzo drobnego makaronu,
3 łyżki masła,
1 cebula,
1/2 szklanki kwaśnej śmietany,
2 kostki bulionowe warzywne,
sól,
pieprz.

Wykonanie:

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, włożyć do garnka
zalać 1,5 l wody i dodać kostki bulionowe. Gdy ziemniaki
zagotują się, wsypać makaron i gotować jeszcze 20 min
na małym ogniu. Białą fasolę wlać wraz z zalewą do zupy
Jeśli używa się fasoli czerwonej - osączyć ją na sitku i
przepłukać gotowaną wodą, a następnie wrzucić do zupy.
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zrumienić na
maśle i dodać do fasolówki. Zaprawić zupę śmietaną,
doprawić do smaku solą i pieprzem.



Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Biała kiełbasa - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pasztet z indyka - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Krokiety z kapustą i grzybami

Biała kiełbasa

Lazania z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką

Pasztet z indyka

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Smażony ser pleśniowy

Fasolka po bretońsku