zdjecia rodzinne

Świąteczne Carpaccio


Składniki:

- 25 dag matjasów korzennych,
- słoik buraczków marynowanych,
- oliwa z oliwek,
- pieprz cytrynowy,
- dwa plasterki cytryny oraz natka selera dla ozdoby,
- 150 ml jogurtu naturalnego,
- 2 łyżki majonezu,
- 1 łyżka musztardy francuskiej.

Wykonanie:

Buraczki odsączyć z zalewy oraz pokroić w cienkie plasterki, a następnie ułożyć je na półmisku tak, by na siebie zachodziły.

Matjasy korzenne odsączyć z zalewy i pokroić w trójkąty. Ułożyć jedną ich warstwę na buraczkach. Całość polać oliwą z oliwy oraz posypać kilkoma szczyptami pieprzu cytrynowego. Danie ozdobić półplasterkami cytryny oraz natką.

Jogurt wymieszać z majonezem i musztardą. Przełożyć do niedużej miseczki i również ozdobić listkami natki.

Smacznego!

Kategorie: rybyprzekąskiBoże Narodzeniepolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-11-02
ślinka leci na sam widok :)
Gość , 2010-10-28
Apetycznie wygląda to danie. W sobotę będę serwować gościom.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pasztet z indyka - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Chleb na drożdżach

Zapiekanka śródziemnomorska

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Smażony ser pleśniowy

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pasztet z indyka

Fasolka po bretońsku

Włoski chlebek a'la pizza