zdjecia rodzinne

Świąteczne Carpaccio


Składniki:

- 25 dag matjasów korzennych,
- słoik buraczków marynowanych,
- oliwa z oliwek,
- pieprz cytrynowy,
- dwa plasterki cytryny oraz natka selera dla ozdoby,
- 150 ml jogurtu naturalnego,
- 2 łyżki majonezu,
- 1 łyżka musztardy francuskiej.

Wykonanie:

Buraczki odsączyć z zalewy oraz pokroić w cienkie plasterki, a następnie ułożyć je na półmisku tak, by na siebie zachodziły.

Matjasy korzenne odsączyć z zalewy i pokroić w trójkąty. Ułożyć jedną ich warstwę na buraczkach. Całość polać oliwą z oliwy oraz posypać kilkoma szczyptami pieprzu cytrynowego. Danie ozdobić półplasterkami cytryny oraz natką.

Jogurt wymieszać z majonezem i musztardą. Przełożyć do niedużej miseczki i również ozdobić listkami natki.

Smacznego!

Kategorie: rybyprzekąskiBoże Narodzeniepolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-11-02
ślinka leci na sam widok :)
Gość , 2010-10-28
Apetycznie wygląda to danie. W sobotę będę serwować gościom.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Biała kiełbasa - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Śledzie w oleju

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowa z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Krokiety z kapustą i grzybami

Biała kiełbasa

Kapusta z grochem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci