www.zapetytem.pl

Świąteczne Carpaccio


Gastrosfera2010-10-28 Komentarze (2) 5-15 min    łatwy     Porcji: 4

Składniki:

- 25 dag matjasów korzennych,
- słoik buraczków marynowanych,
- oliwa z oliwek,
- pieprz cytrynowy,
- dwa plasterki cytryny oraz natka selera dla ozdoby,
- 150 ml jogurtu naturalnego,
- 2 łyżki majonezu,
- 1 łyżka musztardy francuskiej.

Wykonanie:

Buraczki odsączyć z zalewy oraz pokroić w cienkie plasterki, a następnie ułożyć je na półmisku tak, by na siebie zachodziły.

Matjasy korzenne odsączyć z zalewy i pokroić w trójkąty. Ułożyć jedną ich warstwę na buraczkach. Całość polać oliwą z oliwy oraz posypać kilkoma szczyptami pieprzu cytrynowego. Danie ozdobić półplasterkami cytryny oraz natką.

Jogurt wymieszać z majonezem i musztardą. Przełożyć do niedużej miseczki i również ozdobić listkami natki.

Smacznego!

Kategorie: rybyprzekąskiBoże Narodzeniepolska

Świąteczne Carpaccio
Przepis pochodzi ze strony:  www.zapetytem.pl/receipt.do?receipt=652