zdjecia rodzinne

Porterówka


Składniki:

- piwo porter
- 0,5 litra spirytusu
- 2 szklanki cukru
- 2 opakowania cukru waniljowego

Wykonanie:

Do garnka wlej piwo i wsyp cukier oraz cukier waniljowy. Podgrzewaj powoli aż cukier się rozpusci. Po wystygnięciu dodaj spirytus i wymieszaj.
Przelej do butelek, zakręc i odstaw na kilka dni żeby sie dobrze przegryzło.

Kategorie: alkohole

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kapusta z grochem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Pieczywo czosnkowe

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kurczak z ryżem

Kapusta z grochem

Kotlety schabowe z cebulką

Fasolka po bretońsku

Krokiety z kapustą i grzybami

Śledzie w oleju