zdjecia rodzinne

Porterówka


Składniki:

- piwo porter
- 0,5 litra spirytusu
- 2 szklanki cukru
- 2 opakowania cukru waniljowego

Wykonanie:

Do garnka wlej piwo i wsyp cukier oraz cukier waniljowy. Podgrzewaj powoli aż cukier się rozpusci. Po wystygnięciu dodaj spirytus i wymieszaj.
Przelej do butelek, zakręc i odstaw na kilka dni żeby sie dobrze przegryzło.

Kategorie: alkohole

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Śledzie w oleju - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasztet z indyka - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Śledzie w oleju

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kurczak z ryżem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasztet z indyka

Kluski ziemniaczane

Lazania z mięsem