zdjecia rodzinne

Udka z kurczaka miodowo-musztardowe


Składniki:

4 udka z kurczaka
3 łyżki miodu
3 łyżki musztardy
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
1 ząbek czosnku

Wykonanie:

Wszystkie składniki marynaty wymieszać trzepaczką w misce. Przygotowaną marynatą posmarować kurczaka i wstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie rozgrzać piekarnik do temperatury 180 st. C i upiec udka na złoty kolor (około godziny).

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Krystyna , 2010-11-29
robiłam wczoraj, naprawde polecam :)


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kurczak z ryżem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Lazania z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kluski ziemniaczane

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kurczak z ryżem

Włoski chlebek a'la pizza

Kotlety schabowe z cebulką

Pieczywo czosnkowe

Lazania z mięsem

Fasolka po bretońsku