zdjecia rodzinne

Udka z kurczaka miodowo-musztardowe


Składniki:

4 udka z kurczaka
3 łyżki miodu
3 łyżki musztardy
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
1 ząbek czosnku

Wykonanie:

Wszystkie składniki marynaty wymieszać trzepaczką w misce. Przygotowaną marynatą posmarować kurczaka i wstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie rozgrzać piekarnik do temperatury 180 st. C i upiec udka na złoty kolor (około godziny).

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Krystyna , 2010-11-29
robiłam wczoraj, naprawde polecam :)


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Pasztet z indyka

Krokiety z kapustą i grzybami

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Chleb na drożdżach