zdjecia rodzinne

Udka z kurczaka miodowo-musztardowe


Składniki:

4 udka z kurczaka
3 łyżki miodu
3 łyżki musztardy
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
1 ząbek czosnku

Wykonanie:

Wszystkie składniki marynaty wymieszać trzepaczką w misce. Przygotowaną marynatą posmarować kurczaka i wstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie rozgrzać piekarnik do temperatury 180 st. C i upiec udka na złoty kolor (około godziny).

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Krystyna , 2010-11-29
robiłam wczoraj, naprawde polecam :)


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Śledzie w oleju - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta z grochem - przepis Pasztet z indyka - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Śledzie w oleju

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kotlety mielone z kaszą

Kotlety schabowe z cebulką

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta z grochem

Pasztet z indyka

Pieczywo czosnkowe