zdjecia rodzinne

Sznycelki wieprzowe


Składniki:

schab
cebula
mąka
sól
pieprz
oliwa

Wykonanie:

Cebulę (najlepiej klika) zeszklić na oliwie (najlepiej na osobnej patelni lub rondlu). Schab pokroić i mocno rozbić. Posolić , ....popieprzyć ;), obficie obtoczyć w mące. Obsmażyć z 2 stron (chwilkę). Mięso przełożyć do rondla z cebulą i dusić kilka minut. Według mnie podgrzane na drugi dzień są jeszcze lepsze.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Biała kiełbasa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Śledzie w oleju - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Lazania z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Biała kiełbasa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kluski ziemniaczane

Śledzie w oleju

Kotlety mielone z kaszą

Kotlety schabowe z cebulką

Włoski chlebek a'la pizza