zdjecia rodzinne

Sznycelki wieprzowe


Składniki:

schab
cebula
mąka
sól
pieprz
oliwa

Wykonanie:

Cebulę (najlepiej klika) zeszklić na oliwie (najlepiej na osobnej patelni lub rondlu). Schab pokroić i mocno rozbić. Posolić , ....popieprzyć ;), obficie obtoczyć w mące. Obsmażyć z 2 stron (chwilkę). Mięso przełożyć do rondla z cebulą i dusić kilka minut. Według mnie podgrzane na drugi dzień są jeszcze lepsze.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Śledzie w oleju - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Śledzie w oleju

Fasolka po bretońsku

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasta krewetkowa do pieczywa