zdjecia rodzinne

Orzechowiec


Składniki:

Ciasto:
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
20 dag margaryny
2 jajka
2 łyżki miodu
1 łyżeczka sody
Masa orzechowa:
10 dag cukru
pół kostki margaryny
2 łyżki miodu
30 dag posiekanych orzechów włoskich
Masa budyniowa:
1 opakowanie budyniu waniliowego
300 ml mleka

Wykonanie:

Zagnieść ciasto ze skladników.Podzielić je na 2 części. Dwie identyczne formy posmarować margaryną, wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć na nich cienko ciasto. Na jedną część ciasta wylać gorącą polewę orzechową (wszystkie składniki na polewę zagotować w garnuszku). Placki piec w nagrzanym piekarniku przez 20 minut. Ugotować budyń (zużyć ok. 300 ml mleka), ostudzić. Na jeden upieczony i wystudzony placek nałożyć budyń, nakryć plackiem z polewą orzechową.



Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta z grochem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pieczywo czosnkowe

Fasolka po bretońsku

Kapusta z grochem

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowa z mięsem

Pasztet z indyka