zdjecia rodzinne

Orzechowiec


Składniki:

Ciasto:
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
20 dag margaryny
2 jajka
2 łyżki miodu
1 łyżeczka sody
Masa orzechowa:
10 dag cukru
pół kostki margaryny
2 łyżki miodu
30 dag posiekanych orzechów włoskich
Masa budyniowa:
1 opakowanie budyniu waniliowego
300 ml mleka

Wykonanie:

Zagnieść ciasto ze skladników.Podzielić je na 2 części. Dwie identyczne formy posmarować margaryną, wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć na nich cienko ciasto. Na jedną część ciasta wylać gorącą polewę orzechową (wszystkie składniki na polewę zagotować w garnuszku). Placki piec w nagrzanym piekarniku przez 20 minut. Ugotować budyń (zużyć ok. 300 ml mleka), ostudzić. Na jeden upieczony i wystudzony placek nałożyć budyń, nakryć plackiem z polewą orzechową.



Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Lazania z mięsem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Kurczak z ryżem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Włoski chlebek a'la pizza

Smażony ser pleśniowy

Kotlety mielone z kaszą

Zapiekanka śródziemnomorska

Fasolka po bretońsku

Lazania z mięsem

Pasta krewetkowa do pieczywa