zdjecia rodzinne

Orzechowiec


Składniki:

Ciasto:
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
20 dag margaryny
2 jajka
2 łyżki miodu
1 łyżeczka sody
Masa orzechowa:
10 dag cukru
pół kostki margaryny
2 łyżki miodu
30 dag posiekanych orzechów włoskich
Masa budyniowa:
1 opakowanie budyniu waniliowego
300 ml mleka

Wykonanie:

Zagnieść ciasto ze skladników.Podzielić je na 2 części. Dwie identyczne formy posmarować margaryną, wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć na nich cienko ciasto. Na jedną część ciasta wylać gorącą polewę orzechową (wszystkie składniki na polewę zagotować w garnuszku). Placki piec w nagrzanym piekarniku przez 20 minut. Ugotować budyń (zużyć ok. 300 ml mleka), ostudzić. Na jeden upieczony i wystudzony placek nałożyć budyń, nakryć plackiem z polewą orzechową.



Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Biała kiełbasa - przepis Bitki - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Pasztet z indyka

Fasolka po bretońsku

Biała kiełbasa

Bitki

Chleb na drożdżach

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Krokiety z kapustą i grzybami

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Śledzie w oleju