zdjecia rodzinne

Orzechowiec


Składniki:

Ciasto:
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
20 dag margaryny
2 jajka
2 łyżki miodu
1 łyżeczka sody
Masa orzechowa:
10 dag cukru
pół kostki margaryny
2 łyżki miodu
30 dag posiekanych orzechów włoskich
Masa budyniowa:
1 opakowanie budyniu waniliowego
300 ml mleka

Wykonanie:

Zagnieść ciasto ze skladników.Podzielić je na 2 części. Dwie identyczne formy posmarować margaryną, wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć na nich cienko ciasto. Na jedną część ciasta wylać gorącą polewę orzechową (wszystkie składniki na polewę zagotować w garnuszku). Placki piec w nagrzanym piekarniku przez 20 minut. Ugotować budyń (zużyć ok. 300 ml mleka), ostudzić. Na jeden upieczony i wystudzony placek nałożyć budyń, nakryć plackiem z polewą orzechową.



Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pasztet z indyka - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pasztet z indyka

Fasolka po bretońsku

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kurczak z ryżem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety schabowe z cebulką

Kluski ziemniaczane