zdjecia rodzinne

Zupa pomidorowa z bazylią


Składniki:

1 kostka rosołowa
1 łyżka oliwy
1 posiekana cebula
1 łyżka koncentratu pomidorowego
0,8 kg obranych ze skórki i posiekanych pomidorów
0,5 łyżki cukru
1 mała ciabatta
1/4 szklanki posiekanych listków bazylii

Wykonanie:

Zagotuj wodę, wrzuć kostkę rosołową, wymieszaj trzepaczką i gotuj minutę.
Oliwę wlej do rondla, na zimno wrzuć cebulę, zeszklij miszając drewnianą łyżką (2-3 minuty).
Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj, smaż przez minutę.
Wrzuć pomidory, smaż 5 minut, zalej bulionem. Następnie wsyp cukier.
Wymieszaj z porwanymi na kawałki grzankami.
Podgrzewaj, aż ciagatta sie rogotuje.
Przed podaniem przypraw zupę do smaku solą, pieprzem i posyp bazylią.

Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Bitki - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Bitki

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Włoski chlebek a'la pizza

Biała kiełbasa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety schabowe z cebulką

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)