zdjecia rodzinne

Zupa pomidorowa z bazylią


Składniki:

1 kostka rosołowa
1 łyżka oliwy
1 posiekana cebula
1 łyżka koncentratu pomidorowego
0,8 kg obranych ze skórki i posiekanych pomidorów
0,5 łyżki cukru
1 mała ciabatta
1/4 szklanki posiekanych listków bazylii

Wykonanie:

Zagotuj wodę, wrzuć kostkę rosołową, wymieszaj trzepaczką i gotuj minutę.
Oliwę wlej do rondla, na zimno wrzuć cebulę, zeszklij miszając drewnianą łyżką (2-3 minuty).
Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj, smaż przez minutę.
Wrzuć pomidory, smaż 5 minut, zalej bulionem. Następnie wsyp cukier.
Wymieszaj z porwanymi na kawałki grzankami.
Podgrzewaj, aż ciagatta sie rogotuje.
Przed podaniem przypraw zupę do smaku solą, pieprzem i posyp bazylią.

Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Pasztet z indyka - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Lazania z mięsem - przepis Bitki - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Biała kiełbasa

Pasztet z indyka

Pieczywo czosnkowe

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Lazania z mięsem

Bitki

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowa z mięsem