zdjecia rodzinne

Pierś z kurczaka zapiekana w bekonie i sosie śmietankowym


Składniki:

4 pojedyncze piersi z kurczaka
8 plastrów bekonu
2 papryki (np. 1 zielona i 1 czerwona)
250g śmietany słodkiej do sosów
sól i pieprz do smaku

olej do smażenia

Wykonanie:

Piersi z kurczaka umyć i oczyścić z błonek i tłuszczu. Delikatnie posolić i popieprzyć. Z solą trzeba bardzo uważać ponieważ bekon jest dość słony.

Piersi smażymy na patelni dość krótko z każdej strony. Następnie każdą zawijamy w bekon i wkładamy do naczynia żaroodpornego.

Paprykę czyścimy i kroimy w paski. Wrzucamy do naczynia z przygotowanymi piersiami z kurczaka. Wszystko zalewamy śmietaną i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st C. Zapiekamy ok 15-20 minut.

Danie jest banalnie proste a niesamowicie smaczne.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Bitki - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Bitki

Zapiekanka śródziemnomorska

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kluski ziemniaczane