zdjecia rodzinne

Pierś z kurczaka zapiekana w bekonie i sosie śmietankowym


Składniki:

4 pojedyncze piersi z kurczaka
8 plastrów bekonu
2 papryki (np. 1 zielona i 1 czerwona)
250g śmietany słodkiej do sosów
sól i pieprz do smaku

olej do smażenia

Wykonanie:

Piersi z kurczaka umyć i oczyścić z błonek i tłuszczu. Delikatnie posolić i popieprzyć. Z solą trzeba bardzo uważać ponieważ bekon jest dość słony.

Piersi smażymy na patelni dość krótko z każdej strony. Następnie każdą zawijamy w bekon i wkładamy do naczynia żaroodpornego.

Paprykę czyścimy i kroimy w paski. Wrzucamy do naczynia z przygotowanymi piersiami z kurczaka. Wszystko zalewamy śmietaną i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st C. Zapiekamy ok 15-20 minut.

Danie jest banalnie proste a niesamowicie smaczne.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pasztet z indyka - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Śledzie w oleju

Kotlety schabowe z cebulką

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa fasolowa z mięsem

Pasztet z indyka

Smażony ser pleśniowy

Chleb na drożdżach

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory