zdjecia rodzinne

Kluski z makiem


Składniki:

Makron z przepisu: Makaron domowy

ok 4-5 łyżek gotowej masy makowej
dowolne bakalie: orzechy, migdały, rodzynki, suszone morele, kandyzowana skórka pomarańczowa itd
1-2 łyżki miodu
2 łyżki masła

Wykonanie:

Makaron przygotować według osobnego przepisu: Makaron domowy
W tym przypadku makaron kroimy we wstążki.

Orzechy i migdały posiekać. Rodzynki sparzyć. Morele sparzyć i pokroić w kostkę.
Tak przygotowane bakalie połączyć z rozpuszczonym masłem i masą makową i wymieszać z makronem.

Kategorie: mącznewegetariańskieBoże Narodzeniepolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2011-01-09
Użyłam masy makowej, którą przygotowałam do strucli makowej. Połączyłam z makaronem i wyszło smaczne danie.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Śledzie w oleju - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Biała kiełbasa

Smażony ser pleśniowy

Kluski ziemniaczane

Śledzie w oleju

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasztet z indyka

Zupa fasolowo-buraczkowa babci