zdjecia rodzinne

Ciastka migdałowe


Składniki:

10 dag cukru pudru
3 żółtka
25 dag margaryny
10 dag migdałów
30 dag mąki pszennej tortowej
papier do pieczenia

Wykonanie:

Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać ze sobą. Zagniecione ciasto wstawić na kilka minut do zamrażalnika, a następnie wyciągnąć, rozwałkować i wycinać foremkami dowolne kształty ciasteczek.
Ułożone na blasze wyścielonej papierem do pieczenia ciateczka wstawić do nagrzanego do 180 st C piekarnika. Piec około 10 minut.
Uwaga!!!! Do ciasta nie dodajemy proszku do pieczenia.

Kategorie: ciastadla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Chmurka , 2011-01-15
dodaje się płatki migdałów, ewentualnie całe można sobie posiekać
Gość , 2011-01-15
Migdały dodaje się cale czy zmielone?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pasztet z indyka - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Włoski chlebek a'la pizza

Krokiety z kapustą i grzybami

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety mielone z kaszą

Kurczak z ryżem

Pasztet z indyka

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zapiekanka śródziemnomorska