zdjecia rodzinne

Ciastka migdałowe


Składniki:

10 dag cukru pudru
3 żółtka
25 dag margaryny
10 dag migdałów
30 dag mąki pszennej tortowej
papier do pieczenia

Wykonanie:

Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać ze sobą. Zagniecione ciasto wstawić na kilka minut do zamrażalnika, a następnie wyciągnąć, rozwałkować i wycinać foremkami dowolne kształty ciasteczek.
Ułożone na blasze wyścielonej papierem do pieczenia ciateczka wstawić do nagrzanego do 180 st C piekarnika. Piec około 10 minut.
Uwaga!!!! Do ciasta nie dodajemy proszku do pieczenia.

Kategorie: ciastadla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Chmurka , 2011-01-15
dodaje się płatki migdałów, ewentualnie całe można sobie posiekać
Gość , 2011-01-15
Migdały dodaje się cale czy zmielone?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Śledzie w oleju - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Pieczywo czosnkowe

Śledzie w oleju

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Fasolka po bretońsku

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kluski ziemniaczane