zdjecia rodzinne

Ciastka migdałowe


Składniki:

10 dag cukru pudru
3 żółtka
25 dag margaryny
10 dag migdałów
30 dag mąki pszennej tortowej
papier do pieczenia

Wykonanie:

Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać ze sobą. Zagniecione ciasto wstawić na kilka minut do zamrażalnika, a następnie wyciągnąć, rozwałkować i wycinać foremkami dowolne kształty ciasteczek.
Ułożone na blasze wyścielonej papierem do pieczenia ciateczka wstawić do nagrzanego do 180 st C piekarnika. Piec około 10 minut.
Uwaga!!!! Do ciasta nie dodajemy proszku do pieczenia.

Kategorie: ciastadla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Chmurka , 2011-01-15
dodaje się płatki migdałów, ewentualnie całe można sobie posiekać
Gość , 2011-01-15
Migdały dodaje się cale czy zmielone?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Chleb na drożdżach - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Biała kiełbasa - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Kapusta z grochem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku

Chleb na drożdżach

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Włoski chlebek a'la pizza

Biała kiełbasa

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasta krewetkowa do pieczywa