zdjecia rodzinne

Sernik w łódeczkach


Składniki:

3 opakowania serka homogenizowanego,
25 dag masła roślinnego,
1 szklanka cukru pudru,
3 jajka,
2 łyżeczki żelatyny,
1 szklanka mleka,
8 łyżeczek jagód mrożonych lub ze słoika
8 łodeczek waflowych
20 dag herbatników

Wykonanie:

Masło ucierać z cukrem pudrem i dodawać po 1 jajku. Do jednolitej masy dodać serek. W gorącym mleku rozpuścić żelatynę i gdy ostygnie dodać do masy serowej. Całość dobrze wymieszać. Dno tortownicy wyłożyć herbatnikami (mogą być połamane), wylać masę serową. Odstawić w chłodne miejsce na 3 godziny. Tuż przed podaniem kroić i układać w łódeczkach, a następnie dekorować jagodami.

Kategorie: ciastadeserydla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Pasztet z indyka

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Krokiety z kapustą i grzybami

Smażony ser pleśniowy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety schabowe z cebulką

Chleb na drożdżach