zdjecia rodzinne

Pieczarki nadziewane serem


Składniki:

80 dag pieczarek
20 dag żółtego sera
3 łyżki bułki tartej
1 jajko
2 łyżki zielonej pietruszki
1 łyżka masła
1 łyżka śmietany
sól, pieprz

Wykonanie:

Pieczarki umyć, oczyścić, wykrajać trzony.
Powinny pozostać duże kapelusze w formie miseczek.
Trzony drobno posiekać, podusić z dodatkiem masła.
Tartą bułkę wymieszać ze śmietaną, dodać uduszone trzony, utarty ser, jajko, pietruszkę.
Wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Przygotowanym nadzieniem napełnić kapelusz pieczarek, dobrze uciskając.
Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, posmarować masłem, pieczarki polać śmietaną, wstawić do nagrzanego piekarnika, zarumienić.
Podawać na gorąco.

Kategorie: wegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


gosiaczek , 2010-05-14
Pieczarki nadziewane serem To jest wersja, do której nie dodawałam bułki tartej i śmietany, też rewelacyjnie wychodzi :)


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Chleb na drożdżach - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Śledzie w oleju - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Lazania z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Biała kiełbasa

Chleb na drożdżach

Fasolka po bretońsku

Śledzie w oleju

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kluski ziemniaczane

Lazania z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami