zdjecia rodzinne

Pieczarki nadziewane serem


Składniki:

80 dag pieczarek
20 dag żółtego sera
3 łyżki bułki tartej
1 jajko
2 łyżki zielonej pietruszki
1 łyżka masła
1 łyżka śmietany
sól, pieprz

Wykonanie:

Pieczarki umyć, oczyścić, wykrajać trzony.
Powinny pozostać duże kapelusze w formie miseczek.
Trzony drobno posiekać, podusić z dodatkiem masła.
Tartą bułkę wymieszać ze śmietaną, dodać uduszone trzony, utarty ser, jajko, pietruszkę.
Wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Przygotowanym nadzieniem napełnić kapelusz pieczarek, dobrze uciskając.
Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, posmarować masłem, pieczarki polać śmietaną, wstawić do nagrzanego piekarnika, zarumienić.
Podawać na gorąco.

Kategorie: wegetariańskieprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


gosiaczek , 2010-05-14
Pieczarki nadziewane serem To jest wersja, do której nie dodawałam bułki tartej i śmietany, też rewelacyjnie wychodzi :)


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Pasztet z indyka

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Biała kiełbasa

Zupa fasolowa z mięsem

Kapusta z grochem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Smażony ser pleśniowy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej