zdjecia rodzinne

Kolorowe ziemniaki


Składniki:

Ugotowane ziemniaki ( dowolna ilość),
dodatki wg uznania ( podane w wykonaniu)

Wykonanie:


Ziemniaki ugotować, utrzeć z dodatkiem mleka i masła lub masła roślinnego, w końcu wymieszać z sokiem.
Czerwony burak obrać, zetrzeć na tarce, wycisnąć sok i wymieszać z ziemniakami. Będą miały różowy kolor.
Szpinak sparzyć wrzątkiem, odcedzić i rozertrzeć.
Otrzymamy piękny kolor zielony.
Zabarwione sokiem pomidorowym, ziemniaki będą miały kolor morelowy.
Barwić można na różne kolory.
Najskromniejsze danie wygląda wówczas barwnie i apetycznie.


Kategorie: wegetariańskiedla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Bitki - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Bitki

Pasztet z indyka

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kurczak z ryżem

Pieczywo czosnkowe