zdjecia rodzinne

Kolorowe ziemniaki


Składniki:

Ugotowane ziemniaki ( dowolna ilość),
dodatki wg uznania ( podane w wykonaniu)

Wykonanie:


Ziemniaki ugotować, utrzeć z dodatkiem mleka i masła lub masła roślinnego, w końcu wymieszać z sokiem.
Czerwony burak obrać, zetrzeć na tarce, wycisnąć sok i wymieszać z ziemniakami. Będą miały różowy kolor.
Szpinak sparzyć wrzątkiem, odcedzić i rozertrzeć.
Otrzymamy piękny kolor zielony.
Zabarwione sokiem pomidorowym, ziemniaki będą miały kolor morelowy.
Barwić można na różne kolory.
Najskromniejsze danie wygląda wówczas barwnie i apetycznie.


Kategorie: wegetariańskiedla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Śledzie w oleju - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Kotlety schabowe z cebulką

Śledzie w oleju

Pieczywo czosnkowe

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Chleb na drożdżach

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety mielone z kaszą

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)