zdjecia rodzinne

Kolorowe ziemniaki


Składniki:

Ugotowane ziemniaki ( dowolna ilość),
dodatki wg uznania ( podane w wykonaniu)

Wykonanie:


Ziemniaki ugotować, utrzeć z dodatkiem mleka i masła lub masła roślinnego, w końcu wymieszać z sokiem.
Czerwony burak obrać, zetrzeć na tarce, wycisnąć sok i wymieszać z ziemniakami. Będą miały różowy kolor.
Szpinak sparzyć wrzątkiem, odcedzić i rozertrzeć.
Otrzymamy piękny kolor zielony.
Zabarwione sokiem pomidorowym, ziemniaki będą miały kolor morelowy.
Barwić można na różne kolory.
Najskromniejsze danie wygląda wówczas barwnie i apetycznie.


Kategorie: wegetariańskiedla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Biała kiełbasa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Śledzie w oleju - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa fasolowa z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Biała kiełbasa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Śledzie w oleju

Kotlety schabowe z cebulką

Pasta krewetkowa do pieczywa