zdjecia rodzinne

Pomidory nadziewane tuńczykiem i jajkiem


Składniki:

• 5-6 pomidorów
• 3-4 jajka
• natka pietruszki
• 2 łyżki oliwy
• 1 łyżka majonezu
• 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (lub oleju)
• sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Gotujemy jajka na twardo, studzimy, obieramy, siekamy.
Pomidory przekrawamy w poprzek na pół.
Solimy, odwracamy, żeby sok wypłynął.
Wydrążamy miąższ.
Natkę drobno kroimy.
Odsączamy tuńczyka i rozdrabniamy.
Dodajemy jajka, sól, pieprz, oliwę, majonez i ucieramy na jednolitą masę.
Wsypujemy natkę, mieszamy.
Napełniamy pomidory po brzegi farszem i podajemy z tostami .


Kategorie: przekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kapusta z grochem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Bitki

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami

Kapusta z grochem

Fasolka po bretońsku

Kurczak z ryżem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kluski ziemniaczane

Smażony ser pleśniowy