www.zapetytem.pl

Pomidory nadziewane tuńczykiem i jajkiem


Mirka2011-01-17 Komentarze (0) 5-15 min    bardzo łatwy     Porcji: 0

Składniki:

• 5-6 pomidorów
• 3-4 jajka
• natka pietruszki
• 2 łyżki oliwy
• 1 łyżka majonezu
• 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (lub oleju)
• sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Gotujemy jajka na twardo, studzimy, obieramy, siekamy.
Pomidory przekrawamy w poprzek na pół.
Solimy, odwracamy, żeby sok wypłynął.
Wydrążamy miąższ.
Natkę drobno kroimy.
Odsączamy tuńczyka i rozdrabniamy.
Dodajemy jajka, sól, pieprz, oliwę, majonez i ucieramy na jednolitą masę.
Wsypujemy natkę, mieszamy.
Napełniamy pomidory po brzegi farszem i podajemy z tostami .


Kategorie: przekąskisałatki i surówki

Przepis pochodzi ze strony:  www.zapetytem.pl/receipt.do?receipt=692