zdjecia rodzinne

"Pizza" smażona


Składniki:

1 jajko
2 czubate łyżki mąki
woda/ mleko
1 parówka
kawałek sera żółtego
szczypiorek

przyprawy: sól, vegeta, papryka słodka, pieprz

Wykonanie:

Jajko roztrzepać widelcem, dodać mąkę i trochę wody lub mleka, tak żeby uzyskać dość gęstą konstystencję ciasta. Parówkę i ser żółty pokroić w kostkę i wrzucić do ciasta. Dodać posiekany szczypiorek i przyprawy do smaku: sól, vegetę, paprykę słodką, pieprz. Gotowe ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Ciasto przełożyć na rozgrzany na patelni olej, wyrównać. Smażyć dość powoli z dwóch stron. Po przełożeniu na drugą stronę, położyć na wierzch pizzy plasterki sera żółtego i przykryć patelnię, tak żeby ser się roztopił. Po usmażeniu przełożyć na talerz i polać ketchupem.

Dla urozmaicenia, pod koniec smażenia można położyć na wierzch pizzy pokrojone pomidory, ogórek i ew. troszkę cebulki.




Kategorie: mączne

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Eli , 2013-02-15
Właśnie skonczyłam robić pizze.Troche ją zmieniłam bo zamiast parówki dałam zwykła kiełbaske a po przełozeniu pizzy na druga strone pod ser wrzuciłam troche pieczarek i papryki dla kolorystyki.Ser posypałam bazylią.Pizza pycha i coś czuje ,że teraz bede ja robić czesto bo to szybki i prosty przepis zarówno jako obiad albo kolacja czy tez na spotkanie ze znajomymi.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Pasztet z indyka - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Pasztet z indyka

Włoski chlebek a'la pizza

Chleb na drożdżach

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kurczak z ryżem

Fasolka po bretońsku

Zapiekanka śródziemnomorska

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej