zdjecia rodzinne

"Pizza" smażona


Składniki:

1 jajko
2 czubate łyżki mąki
woda/ mleko
1 parówka
kawałek sera żółtego
szczypiorek

przyprawy: sól, vegeta, papryka słodka, pieprz

Wykonanie:

Jajko roztrzepać widelcem, dodać mąkę i trochę wody lub mleka, tak żeby uzyskać dość gęstą konstystencję ciasta. Parówkę i ser żółty pokroić w kostkę i wrzucić do ciasta. Dodać posiekany szczypiorek i przyprawy do smaku: sól, vegetę, paprykę słodką, pieprz. Gotowe ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Ciasto przełożyć na rozgrzany na patelni olej, wyrównać. Smażyć dość powoli z dwóch stron. Po przełożeniu na drugą stronę, położyć na wierzch pizzy plasterki sera żółtego i przykryć patelnię, tak żeby ser się roztopił. Po usmażeniu przełożyć na talerz i polać ketchupem.

Dla urozmaicenia, pod koniec smażenia można położyć na wierzch pizzy pokrojone pomidory, ogórek i ew. troszkę cebulki.




Kategorie: mączne

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Eli , 2013-02-15
Właśnie skonczyłam robić pizze.Troche ją zmieniłam bo zamiast parówki dałam zwykła kiełbaske a po przełozeniu pizzy na druga strone pod ser wrzuciłam troche pieczarek i papryki dla kolorystyki.Ser posypałam bazylią.Pizza pycha i coś czuje ,że teraz bede ja robić czesto bo to szybki i prosty przepis zarówno jako obiad albo kolacja czy tez na spotkanie ze znajomymi.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Lazania z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Lazania z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasztet z indyka

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Fasolka po bretońsku