zdjecia rodzinne

Brownies wg Nigelli Lawson


Składniki:

150g masła
320g brązowego cukru
100g ciemnego niesłodzonego kakao
125g mąki
1 łyżeczka sody
szczypta soli
4 jajka
1 łyżeczka cukru waniliowego
170g czekolady pokrojonej na małe kawałki
cukier puder do posypania

przepis na 16 porcji

Wykonanie:

Do roztopionego masła dodać cukier i zamieszać drewnianą łyżka.
Mieszać tak długo aż cukier się dobrze połączy z masłem.

Do osobnego naczynia przesiać mąkę, kakao, sodę, cukier waniliowy i szczyptę soli. Połączyć z masłem i cukrem i dobrze wymieszać.
W misce rozmieszać jajka i dołożyć do reszty. Wszystko wymieszać.
Na koniec dołożyć pokrojoną czekoladę i przełożyć ciasto do blaszki i piec ok 20-25 minut w temperaturze 190st C.

Po ostudzeniu można posypać ciasto "dla urody" cukrem pudrem.
Ciasto będzie się wydawało suche na wierzchu ale w środku będzie bardzo wilgotne i jest najlepsze na następny dzień.

Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką

Fasolka po bretońsku

Pasta krewetkowa do pieczywa

Włoski chlebek a'la pizza

Smażony ser pleśniowy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej