zdjecia rodzinne

przecier z owoców róży


Składniki:

* owoce róży ilość zależy od was w zależności ile chcecie otrzymać masy,
* woda

Wykonanie:

dojrzałe lecz jędrne owoce dzikiej róży należy przekroić nożem, wydrożyć ze środka pestki i kujące włoski. połówki owoców należy w kilkakrotnie zmienianej wodzie wymyć. czyste owoce rozgotować w niewielkiej ilości wody, przepuścić przez maszynkę, a następnie przetrzeć przez sito. otrzymany przecier rozgotować, napełnić nim słoiki lub butelki zamknąć i przeprowadzić pasteryzację

Kategorie: przetwory

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2011-03-21
Ja taki dżemik używam do nadziewania pączków. Pycha!!!!
Herubinek , 2011-03-20
A jaki smak ma taki przecier i do czego sie go wykorzystuje?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Śledzie w oleju

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kluski ziemniaczane

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Smażony ser pleśniowy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Lazania z mięsem