zdjecia rodzinne

przecier z owoców róży


Składniki:

* owoce róży ilość zależy od was w zależności ile chcecie otrzymać masy,
* woda

Wykonanie:

dojrzałe lecz jędrne owoce dzikiej róży należy przekroić nożem, wydrożyć ze środka pestki i kujące włoski. połówki owoców należy w kilkakrotnie zmienianej wodzie wymyć. czyste owoce rozgotować w niewielkiej ilości wody, przepuścić przez maszynkę, a następnie przetrzeć przez sito. otrzymany przecier rozgotować, napełnić nim słoiki lub butelki zamknąć i przeprowadzić pasteryzację

Kategorie: przetwory

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


McZxpBGHuaiPlGYD , 2019-11-07
2C4Jk5 You have a number of truly of the essence in a row printed at this point. Excellent job and keep reorganization superb stuff.
wQPCsptArZXbJUBlpR , 2018-12-21
xyhmQE I really liked your blog post.Much thanks again. Really Cool.
Gość , 2011-03-21
Ja taki dżemik używam do nadziewania pączków. Pycha!!!!
Herubinek , 2011-03-20
A jaki smak ma taki przecier i do czego sie go wykorzystuje?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Pasztet z indyka - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Biała kiełbasa - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Bitki

Pasztet z indyka

Kotlety schabowe z cebulką

Krokiety z kapustą i grzybami

Pieczywo czosnkowe

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Biała kiełbasa

Lazania z mięsem