przecier z owoców róży
Składniki:
* owoce róży ilość zależy od was w zależności ile chcecie otrzymać masy,* woda
Wykonanie:
dojrzałe lecz jędrne owoce dzikiej róży należy przekroić nożem, wydrożyć ze środka pestki i kujące włoski. połówki owoców należy w kilkakrotnie zmienianej wodzie wymyć. czyste owoce rozgotować w niewielkiej ilości wody, przepuścić przez maszynkę, a następnie przetrzeć przez sito. otrzymany przecier rozgotować, napełnić nim słoiki lub butelki zamknąć i przeprowadzić pasteryzacjęKategorie: przetwory,
Dodaj przepis do ulubionych
Skomentuj przepis:
Komentarze:
McZxpBGHuaiPlGYD , 2019-11-07
2C4Jk5 You have a number of truly of the essence in a row printed at this point. Excellent job and keep reorganization superb stuff.
2C4Jk5 You have a number of truly of the essence in a row printed at this point. Excellent job and keep reorganization superb stuff.
wQPCsptArZXbJUBlpR , 2018-12-21
xyhmQE I really liked your blog post.Much thanks again. Really Cool.
xyhmQE I really liked your blog post.Much thanks again. Really Cool.
Gość , 2011-03-21
Ja taki dżemik używam do nadziewania pączków. Pycha!!!!
Ja taki dżemik używam do nadziewania pączków. Pycha!!!!