zdjecia rodzinne

przecier z owoców róży


Składniki:

* owoce róży ilość zależy od was w zależności ile chcecie otrzymać masy,
* woda

Wykonanie:

dojrzałe lecz jędrne owoce dzikiej róży należy przekroić nożem, wydrożyć ze środka pestki i kujące włoski. połówki owoców należy w kilkakrotnie zmienianej wodzie wymyć. czyste owoce rozgotować w niewielkiej ilości wody, przepuścić przez maszynkę, a następnie przetrzeć przez sito. otrzymany przecier rozgotować, napełnić nim słoiki lub butelki zamknąć i przeprowadzić pasteryzację

Kategorie: przetwory

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


wQPCsptArZXbJUBlpR , 2018-12-21
xyhmQE I really liked your blog post.Much thanks again. Really Cool.
Gość , 2011-03-21
Ja taki dżemik używam do nadziewania pączków. Pycha!!!!
Herubinek , 2011-03-20
A jaki smak ma taki przecier i do czego sie go wykorzystuje?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Bitki - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Lazania z mięsem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasztet z indyka - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Bitki

Włoski chlebek a'la pizza

Pieczywo czosnkowe

Lazania z mięsem

Chleb na drożdżach

Pasztet z indyka

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Biała kiełbasa