zdjecia rodzinne

przecier z owoców róży


Składniki:

* owoce róży ilość zależy od was w zależności ile chcecie otrzymać masy,
* woda

Wykonanie:

dojrzałe lecz jędrne owoce dzikiej róży należy przekroić nożem, wydrożyć ze środka pestki i kujące włoski. połówki owoców należy w kilkakrotnie zmienianej wodzie wymyć. czyste owoce rozgotować w niewielkiej ilości wody, przepuścić przez maszynkę, a następnie przetrzeć przez sito. otrzymany przecier rozgotować, napełnić nim słoiki lub butelki zamknąć i przeprowadzić pasteryzację

Kategorie: przetwory

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2011-03-21
Ja taki dżemik używam do nadziewania pączków. Pycha!!!!
Herubinek , 2011-03-20
A jaki smak ma taki przecier i do czego sie go wykorzystuje?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Smażony ser pleśniowy

Krokiety z kapustą i grzybami

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Włoski chlebek a'la pizza

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Chleb na drożdżach

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)