zdjecia rodzinne

dżem śliwkowy


Składniki:

cukier 80 dkg na jeden kilogram wypestkowanych owoców

Wykonanie:

zdrowe nie robaczywe śliwki umyć przepołowić i usunąć pestki. przesypać cukrem . pozostawić na 10-12 godzin w chłodnym pomieszczeniu. gotować ostrożnie mieszając co pewien czas by się nie przypaliły.

Kategorie: przetwory

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2011-04-17
czekam na śliwki


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Lazania z mięsem - przepis Bitki - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Biała kiełbasa

Smażony ser pleśniowy

Pasta krewetkowa do pieczywa

Włoski chlebek a'la pizza

Lazania z mięsem

Bitki

Zapiekanka śródziemnomorska

Fasolka po bretońsku

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)