zdjecia rodzinne

dżem śliwkowy


Składniki:

cukier 80 dkg na jeden kilogram wypestkowanych owoców

Wykonanie:

zdrowe nie robaczywe śliwki umyć przepołowić i usunąć pestki. przesypać cukrem . pozostawić na 10-12 godzin w chłodnym pomieszczeniu. gotować ostrożnie mieszając co pewien czas by się nie przypaliły.

Kategorie: przetwory

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2011-04-17
czekam na śliwki


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasztet z indyka - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Bitki - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kluski ziemniaczane

Kotlety schabowe z cebulką

Włoski chlebek a'la pizza

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasztet z indyka

Kotlety mielone z kaszą

Bitki

Zupa-krem z brokułami w roli głównej