zdjecia rodzinne

dżem śliwkowy


Składniki:

cukier 80 dkg na jeden kilogram wypestkowanych owoców

Wykonanie:

zdrowe nie robaczywe śliwki umyć przepołowić i usunąć pestki. przesypać cukrem . pozostawić na 10-12 godzin w chłodnym pomieszczeniu. gotować ostrożnie mieszając co pewien czas by się nie przypaliły.

Kategorie: przetwory

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2011-04-17
czekam na śliwki


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kapusta z grochem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Włoski chlebek a'la pizza

Kapusta z grochem

Krokiety z kapustą i grzybami

Zapiekanka śródziemnomorska

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Smażony ser pleśniowy

Kurczak z ryżem

Pieczywo czosnkowe