zdjecia rodzinne

dżem śliwkowy


Składniki:

cukier 80 dkg na jeden kilogram wypestkowanych owoców

Wykonanie:

zdrowe nie robaczywe śliwki umyć przepołowić i usunąć pestki. przesypać cukrem . pozostawić na 10-12 godzin w chłodnym pomieszczeniu. gotować ostrożnie mieszając co pewien czas by się nie przypaliły.

Kategorie: przetwory

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2011-04-17
czekam na śliwki


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kurczak z ryżem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Lazania z mięsem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kluski ziemniaczane

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kotlety schabowe z cebulką

Kurczak z ryżem

Krokiety z kapustą i grzybami

Śledzie w oleju