zdjecia rodzinne

dżem śliwkowy


Składniki:

cukier 80 dkg na jeden kilogram wypestkowanych owoców

Wykonanie:

zdrowe nie robaczywe śliwki umyć przepołowić i usunąć pestki. przesypać cukrem . pozostawić na 10-12 godzin w chłodnym pomieszczeniu. gotować ostrożnie mieszając co pewien czas by się nie przypaliły.

Kategorie: przetwory

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2011-04-17
czekam na śliwki


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kurczak z ryżem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Lazania z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Chleb na drożdżach

Biała kiełbasa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pieczywo czosnkowe

Kurczak z ryżem

Krokiety z kapustą i grzybami

Lazania z mięsem

Śledzie w oleju

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)