zdjecia rodzinne

mięso w warzywach


Składniki:

* 30 dkg mięso bez kości,
* 1 łyżka mąka,
* 3 pomidory,
* 1 szklanka zielony groch,
* 1/2 kapusta,
* 1/2 seler,
* 2 cebula biała,
* 1 por,
* 1 pietruszka,
* 1 marchew,
* 1 łyżka tłuszcz,
* sól, pieprz, zielenina

Wykonanie:

mięso pokroić w drobną kostkę, obrumienić na części tłuszczu, podlać kilkoma łyżkami wody, dusić pod przykryciem. do miękkiego już mięsa dodać pokrojone w słupki warzywa oraz groszek zielony, ugotować. z pozostałego tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę, doprawić mięso. na końcu dodać pokrojone w słupki pomidory, przyprawić do smaku.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Bitki - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kapusta z grochem - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Smażony ser pleśniowy

Bitki

Zapiekanka śródziemnomorska

Kapusta z grochem

Śledzie w oleju

Zupa fasolowa z mięsem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci