zdjecia rodzinne

mięso w warzywach


Składniki:

* 30 dkg mięso bez kości,
* 1 łyżka mąka,
* 3 pomidory,
* 1 szklanka zielony groch,
* 1/2 kapusta,
* 1/2 seler,
* 2 cebula biała,
* 1 por,
* 1 pietruszka,
* 1 marchew,
* 1 łyżka tłuszcz,
* sól, pieprz, zielenina

Wykonanie:

mięso pokroić w drobną kostkę, obrumienić na części tłuszczu, podlać kilkoma łyżkami wody, dusić pod przykryciem. do miękkiego już mięsa dodać pokrojone w słupki warzywa oraz groszek zielony, ugotować. z pozostałego tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę, doprawić mięso. na końcu dodać pokrojone w słupki pomidory, przyprawić do smaku.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Bitki - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Pasta krewetkowa do pieczywa

Krokiety z kapustą i grzybami

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Włoski chlebek a'la pizza

Bitki

Kurczak z ryżem

Kotlety mielone z kaszą

Śledzie w oleju