zdjecia rodzinne

Sałatka Stradivariusa


Składniki:

1 pierś podwójna z kurczaka
pół szklanki oliwek zielonych bądź czarnych
1 duży pomidor
1 ogórek
pół główki sałaty zielonej
200g sera feta
bazylia
pieprz kolorowy
4 łyżki oliwy z oliwek

Wykonanie:

Pierś oczyścić pokroić na małe kawałki, posypać pieprzem kolorowym i bazylią, a następnie usmażyć.
Pomidora i ogórka umyć, pokroić na kawałki.
Oliwki przekroić na połówki.
Ser feta pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ,a następnie dodać oliwy z oliwek.
Można podawać z grzankami.

Kategorie: sałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Kucharska , 2011-03-22
Musiała to być dobra sałatka bo ktoś nawet talerz nadgryzł.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Bitki - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Bitki

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasta krewetkowa do pieczywa

Lazania z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Zupa-krem z brokułami w roli głównej