zdjecia rodzinne

Zupa z batatów z rozmarynem.


Składniki:

1 litr bulionu drobiowego
1 średni ziemniak
3 duże bataty
1 cebula
1 marchew
1 łyżka suszonego lub świeżego rozmarynu
2 ząbki czosnku
2 łyżki czerwonego pesto
4 łyżki oliwy
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

W garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć wyciśnięty czosnek, posiekaną cebule oraz rozmaryn. Wszystko smażyć około 5 minut. Dodaj pesto i podgrzewaj jeszcze minutę. Dorzuć pokrojone w kostkę bataty, ziemniak i marchew. Duś około 5 minut, następnie zalej bulionem. doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu około 40 minut.
Zupę zmiksuj, podawaj z grzankami, chlebkiem lub groszkiem ptysiowym.

Smacznego!

Kategorie: zupywłoska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


aga25a , 2011-05-18
Moja zupka wyszła pyszna.
PS wysmienita z grzankami lub chlebem z "Piekarnii Mojego Taty" :P


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Chleb na drożdżach - przepis Bitki - przepis Lazania z mięsem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Fasolka po bretońsku

Zapiekanka śródziemnomorska

Chleb na drożdżach

Bitki

Lazania z mięsem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Włoski chlebek a'la pizza

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)