zdjecia rodzinne

Zupa z batatów z rozmarynem.


Składniki:

1 litr bulionu drobiowego
1 średni ziemniak
3 duże bataty
1 cebula
1 marchew
1 łyżka suszonego lub świeżego rozmarynu
2 ząbki czosnku
2 łyżki czerwonego pesto
4 łyżki oliwy
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

W garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć wyciśnięty czosnek, posiekaną cebule oraz rozmaryn. Wszystko smażyć około 5 minut. Dodaj pesto i podgrzewaj jeszcze minutę. Dorzuć pokrojone w kostkę bataty, ziemniak i marchew. Duś około 5 minut, następnie zalej bulionem. doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu około 40 minut.
Zupę zmiksuj, podawaj z grzankami, chlebkiem lub groszkiem ptysiowym.

Smacznego!

Kategorie: zupywłoska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


aga25a , 2011-05-18
Moja zupka wyszła pyszna.
PS wysmienita z grzankami lub chlebem z "Piekarnii Mojego Taty" :P


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Śledzie w oleju - przepis Bitki - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kurczak z ryżem

Pasztet z indyka

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Śledzie w oleju

Bitki

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kotlety schabowe z cebulką

Zapiekanka śródziemnomorska