zdjecia rodzinne

Klopsiki w sosie pomidorowym


Składniki:

0,5kg mięsa mielonego
1 cebula
1 jajko
0,5 litra bulionu
1 łyżka mąki pszennej
3 łyżki przecieru pomidorowego
4 łyżeczki słodkiej papryki
natka pietruszki
sól, pieprz, ostra papryka, bułka tarta i oliwa lub olej.

Wykonanie:

Cebulę drobno pokroić i smażyć na wolnym ogniu aż się zarumieni. Do mięsa mielonego dodaj usmażoną cebulę, posiekaną natkę pietruszki, jajko 3 łyżki bułki tartej, 4 łyżki słodkiej papryki oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dobrze wymieszać. Z masy formować niewielkie kulki, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć.
W garnku należy zagotować bulion i dodać do niego klopsy (bulion powinien przykryć klopsy). Dodaj przecier pomidorowy, sól i pieprz do smaku i łyżeczkę ostrej papryki. Gotuj ok. 30 min. Pod koniec zaprawić łyżką mąki.

SMACZNEGO!!!

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Chleb na drożdżach - przepis Biała kiełbasa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta z grochem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kotlety schabowe z cebulką

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Chleb na drożdżach

Biała kiełbasa

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy