zdjecia rodzinne

Kopertki Szpinakowe


Składniki:

1op. ciasta francuskiegi
1op. szpinaku rozdrobnionego
1 cebula
2-3 ząbki czosnku
1-1,5 łyżki masła
1 jajko
sól, pieprz, zioła(wg uznania)

Wykonanie:

Należy rozpuścić masło na patelni, nastepnie zarumienić cebulkę, dodać szpinak, czosnek oraz poznostale przyprawy wedlug uznania do smaku.
podsmazyc składniki 10-15 minut tak aby powstała gęsta masa. (Jesli urzywamy szpinaku mrożonego odsączyc wodę).
Ciasto francuskie rozlożć, porozcinać na kwadraty, następnie łyżeczka nakładać szpinakowe nadzienie i zalepiać tak aby powstaly kopertki.
Na koniec roztrzepać jajko i smarować wszystkie kopertki nim, można rownież posypać jakaś przyprawą np kminikiem, czanuszką, według uznania.
Kopertki ułożyc na blaszcze i zapiekać ok 25-30 minut az ciasto sie zarumieni.


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Mirka , 2011-12-11
Fajny przepisik. Domownikom smakowało. Do szpinaku dodałam trochę sera fety pokrojonego w kostkę.
Bree van de Cook , 2011-06-08
Właśnie zjadam te smakołyki.
Pychotka, polecam dodać jeszcze kurczaka, to dla tych, którzy uważają, że obiadek bez mięska to nie obiad
aga25a , 2011-05-23
ja piekałam w 180-190 stopniach. ciesze sie ze pomysł sie podob:)
Herubinek , 2011-05-22
Kopertki Szpinakowe Smaczna szpinakowa przekąska. Piekłam 20 minut w 220 stopniach.
MiMi , 2011-05-17
Bardzo lubię szpinak a przepis wydaje się dość łatwy. No i chyba znalazłam pomysł na jutrzejsza kolacje :-) W jakiej temperaturze należy piec kopertki?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Kapusta z grochem - przepis Lazania z mięsem - przepis Kurczak z ryżem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Bitki - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Kapusta z grochem

Lazania z mięsem

Kurczak z ryżem

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem

Bitki

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci