zdjecia rodzinne

sos czosnkowy


Składniki:

jogurt naturalny
majonez (najlepiej Kielecki)
4-5 ząbkow czosnku
sól, pieprz
ewentualnie oliwia z oliwek ok. 1-2 łyż.

Wykonanie:

jogur naturalny w stosunku do majonezu 2:1 (w zależnosci ile sosu chcemy uzyskać), do tego wycisniete zabki czosnku, sol, pieprz do smaku, oraz jesli sos jest dosyc gesty można dodać oliwę.
Jesli ktos lubi lagodniejsza wersję sosu 1 ząbek mniej, jesli ostrzejsza +1.
Wszystkie skladniki wymieszać.
Można stosować do zapiekanek makaronowych, nalesnikow ze szpinakiem, kolorowych salatek typ "wiosenne"...
SMACZNEGO!:)

Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2011-05-22
czosnkowy najlepszy jest!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Śledzie w oleju - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Lazania z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Fasolka po bretońsku

Kapusta z grochem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Śledzie w oleju

Smażony ser pleśniowy

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kluski ziemniaczane