zdjecia rodzinne

sos czosnkowy


Składniki:

jogurt naturalny
majonez (najlepiej Kielecki)
4-5 ząbkow czosnku
sól, pieprz
ewentualnie oliwia z oliwek ok. 1-2 łyż.

Wykonanie:

jogur naturalny w stosunku do majonezu 2:1 (w zależnosci ile sosu chcemy uzyskać), do tego wycisniete zabki czosnku, sol, pieprz do smaku, oraz jesli sos jest dosyc gesty można dodać oliwę.
Jesli ktos lubi lagodniejsza wersję sosu 1 ząbek mniej, jesli ostrzejsza +1.
Wszystkie skladniki wymieszać.
Można stosować do zapiekanek makaronowych, nalesnikow ze szpinakiem, kolorowych salatek typ "wiosenne"...
SMACZNEGO!:)

Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2011-05-22
czosnkowy najlepszy jest!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Bitki

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta z grochem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasta krewetkowa do pieczywa