zdjecia rodzinne

sos czosnkowy


Składniki:

jogurt naturalny
majonez (najlepiej Kielecki)
4-5 ząbkow czosnku
sól, pieprz
ewentualnie oliwia z oliwek ok. 1-2 łyż.

Wykonanie:

jogur naturalny w stosunku do majonezu 2:1 (w zależnosci ile sosu chcemy uzyskać), do tego wycisniete zabki czosnku, sol, pieprz do smaku, oraz jesli sos jest dosyc gesty można dodać oliwę.
Jesli ktos lubi lagodniejsza wersję sosu 1 ząbek mniej, jesli ostrzejsza +1.
Wszystkie skladniki wymieszać.
Można stosować do zapiekanek makaronowych, nalesnikow ze szpinakiem, kolorowych salatek typ "wiosenne"...
SMACZNEGO!:)

Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2011-05-22
czosnkowy najlepszy jest!