zdjecia rodzinne

Leczo z cukinii


Składniki:

0,5 kg kiełbasy podwawelskiej
3 cebule
1 kg cukinii
3 papryki
3 pomidory
3 ogórki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Cebule pokroić i zesmażyć razem z pokrojoną kiełbasą, wyłożyć na dnie garnka i dusić, dodać pokrojona cukinie, paprykę, ogórki i na końcu jak warzywa będą miękkie pomidory.Dodać koncentrat, sól i pieprz. Gotować na wolnym ogniu około 40 min.

Pomidory należ sparzyć i obrac ze skórki, a paprykę tylko sparzyć, ogórki obrac ze skórki.

SMACZNEGO!

Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2011-05-22
idealny pomysł na letni obiad
Bree van de Cook , 2011-05-19
Ogórki zapewniają głównie dużo wody, smakowo raczej wiele nie wnoszą, ale myślę, że i tak warto je dodać.
Gość , 2011-05-19
ale ślinka cieknie :)
Herubinek , 2011-05-18
Piękna kompozycja i w koszyku i na talerzu. Jeszcze nigdy nie przygotowałam leczo ze świeżymi ogórkami. Jak one smakują po ugotowaniu? Moze skusze się następnym razem :-)


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Śledzie w oleju

Krokiety z kapustą i grzybami

Kapusta z grochem

Zupa fasolowa z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kurczak z ryżem