zdjecia rodzinne

Canelloni z pieczarkami i kurczakiem


Składniki:

Farsz:
pierś z kurczaka
10-15 szt. pieczarek
1 duża cebula
sól, pieprz, delikat, zioła(wg. uznania)

Nalesniki:
mąka
mleko
woda
1-2 jaja
sól
oliwa do smażenia

sos
jogurt naturalny (w zalezności od ilości pół lub cały duży
3-4 zabki czosnku
zioła
koperek

ser żólty do starcia

Wykonanie:

Naleśniki: przygotować ciasto naleśnikowe, wszytskie skladniki połaczyć do uzyskania jednolitego ciasta, usmażyc cienkie nalesniki, aby było latwo zawijać w ruloniki.

Farsz: składniki obrać, pokrocić cebulke, zarumienić na oliwie, dodać pokrojone pieczarki oraz piers z kurczaka, doprawić przyprawami oraz wycisnać czosnek, wszytstko podsmażyc, aby miesko i pieczarki nie były surowe.

Sos: skłAdniki połączyć, doprawić do smaku.

Farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy w ruloniki, następnie ukladamy zawinięte ruloniki w naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem. na koniec posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku ok. 15 minut.
SMACZNEGO:)

Kategorie: zapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pieczywo czosnkowe

Smażony ser pleśniowy

Lazania z mięsem

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Zapiekanka śródziemnomorska

Fasolka po bretońsku