Naleśniki ze szpinakiem i sosem czosnkowym
Składniki:
Nalesniki:mąka, mleko, 1-2 jaja, szczypta soli, 2-3 lyż wody, oliwa do smazenia,
Farsz:
szpinak najlepiej rozdrobniony (moze być mrożony)
1 cebula
sol, pieprz, przyprawy
Sos czosnkowy według mojego przepisu na sos czosnkowy:)
(ewentualnie odrobina startego sera żółtego)
Wykonanie:
Skladniki na naelsniki laczymy ze soba, mieszamy i smazymy naleśniki.Farsz: rozgrzewamy 1 łyż oliwy, smażymy pokrojoną cebulkę, aż sie zarumieni, dokladamy szpinak i przyprawiamy solom, pieprzem i innymi przyprawami (wedlug uznania).
farsz nakladamy na calośc naleśnika cienką powłoką, [jeśli ktos lubi posypujemy startym serem zóltym), nalesnik skladamy na pół, kladziemy an laterzu i polewamy sosem czosnkowym:)
SMACZNEGO:)
Kategorie: mączne, wegetariańskie,