zdjecia rodzinne

Naleśniki ze szpinakiem i sosem czosnkowym


Składniki:

Nalesniki:
mąka, mleko, 1-2 jaja, szczypta soli, 2-3 lyż wody, oliwa do smazenia,
Farsz:
szpinak najlepiej rozdrobniony (moze być mrożony)
1 cebula
sol, pieprz, przyprawy
Sos czosnkowy według mojego przepisu na sos czosnkowy:)

(ewentualnie odrobina startego sera żółtego)

Wykonanie:

Skladniki na naelsniki laczymy ze soba, mieszamy i smazymy naleśniki.
Farsz: rozgrzewamy 1 łyż oliwy, smażymy pokrojoną cebulkę, aż sie zarumieni, dokladamy szpinak i przyprawiamy solom, pieprzem i innymi przyprawami (wedlug uznania).
farsz nakladamy na calośc naleśnika cienką powłoką, [jeśli ktos lubi posypujemy startym serem zóltym), nalesnik skladamy na pół, kladziemy an laterzu i polewamy sosem czosnkowym:)

SMACZNEGO:)

Kategorie: mącznewegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasztet z indyka - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Lazania z mięsem - przepis Bitki - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasztet z indyka

Zapiekanka śródziemnomorska

Lazania z mięsem

Bitki

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kurczak z ryżem

Włoski chlebek a'la pizza

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory