zdjecia rodzinne

Naleśniki ze szpinakiem i sosem czosnkowym


Składniki:

Nalesniki:
mąka, mleko, 1-2 jaja, szczypta soli, 2-3 lyż wody, oliwa do smazenia,
Farsz:
szpinak najlepiej rozdrobniony (moze być mrożony)
1 cebula
sol, pieprz, przyprawy
Sos czosnkowy według mojego przepisu na sos czosnkowy:)

(ewentualnie odrobina startego sera żółtego)

Wykonanie:

Skladniki na naelsniki laczymy ze soba, mieszamy i smazymy naleśniki.
Farsz: rozgrzewamy 1 łyż oliwy, smażymy pokrojoną cebulkę, aż sie zarumieni, dokladamy szpinak i przyprawiamy solom, pieprzem i innymi przyprawami (wedlug uznania).
farsz nakladamy na calośc naleśnika cienką powłoką, [jeśli ktos lubi posypujemy startym serem zóltym), nalesnik skladamy na pół, kladziemy an laterzu i polewamy sosem czosnkowym:)

SMACZNEGO:)

Kategorie: mącznewegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kurczak z ryżem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Biała kiełbasa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowa z mięsem

Kurczak z ryżem

Krokiety z kapustą i grzybami

Biała kiełbasa

Fasolka po bretońsku

Kotlety schabowe z cebulką

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci