zdjecia rodzinne

Naleśniki ze szpinakiem i sosem czosnkowym


Składniki:

Nalesniki:
mąka, mleko, 1-2 jaja, szczypta soli, 2-3 lyż wody, oliwa do smazenia,
Farsz:
szpinak najlepiej rozdrobniony (moze być mrożony)
1 cebula
sol, pieprz, przyprawy
Sos czosnkowy według mojego przepisu na sos czosnkowy:)

(ewentualnie odrobina startego sera żółtego)

Wykonanie:

Skladniki na naelsniki laczymy ze soba, mieszamy i smazymy naleśniki.
Farsz: rozgrzewamy 1 łyż oliwy, smażymy pokrojoną cebulkę, aż sie zarumieni, dokladamy szpinak i przyprawiamy solom, pieprzem i innymi przyprawami (wedlug uznania).
farsz nakladamy na calośc naleśnika cienką powłoką, [jeśli ktos lubi posypujemy startym serem zóltym), nalesnik skladamy na pół, kladziemy an laterzu i polewamy sosem czosnkowym:)

SMACZNEGO:)

Kategorie: mącznewegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasztet z indyka - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta z grochem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety mielone z kaszą

Pasztet z indyka

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta z grochem

Krokiety z kapustą i grzybami

Zapiekanka śródziemnomorska

Fasolka po bretońsku

Biała kiełbasa