zdjecia rodzinne

Roladki nadziewane szparagami z opiekanymi ziemniakami


Składniki:

W zależności od ilości porcji:
pierś z kurczaka lub indyka (może być pojedyncza lub podwójna)
szparagi
ziemniaki
cebula
oliwa
sól, pieprz, zioła...

Wykonanie:

Szparagi obieramy i gotujemy w osolonej wodzie 5-10 minut (żeby nie były za bardzo rozgotowane), studzimy i kroimy na kawałki mniej wiecej o 2 cm dłuższe od szerokości pociętej piersi.
Pierś kroimy na paski i rozbijamy, tak aby uzyskać prostokąty, doprawiamy.
Ziemniaki obieramy, kroimy w talarki oraz doprawiamy( przyprawami które sie lubi, ja używam tymianek, sól pieprz, czosnek, koperek...)
Na rozbite kawałki mięska układamy szparagi, tak aby wystawały po 1-1,5 cm z każdej strony i zawijamy w roladki, (można spiąć wykałaczką).
Układamy w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce, która smarujemy oliwą, dokładamy po bokach przygotowane ziemniaki, które posypujemy cebulą, (można polać delikatnie oliwą)

Zapiekamy około 30-45 minut w temperaturze 180-200 stopni, (przede wszystkim aby ziemniaki się upiekły), jeśli ktoś chce zapiekać krócej, można około 10 minut pogotować ziemniaki).

SMACZNEGO:)


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta z grochem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kurczak z ryżem - przepis Bitki - przepis

 

Pasztet z indyka

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Biała kiełbasa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Fasolka po bretońsku

Kapusta z grochem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kurczak z ryżem

Bitki