zdjecia rodzinne

Naleśniki ze szparagami i sosem czosnkowym


Składniki:

Nalesniki:
maka, mleko, 1-2 jaja, woda, sól, oliwa do smażenia

Farsz
300-400 g szparagów, 1 cebula, 1-2 ząbki czosnku, 2-3 łyżki śmietany, 150 g sera zółtego, 1-2 łyż. masła, sól, pieprz, zioła

sos czosnkowy wedlug mojego przepisu

Wykonanie:

Skladniki na nalesniki łączymy ze sobą i smażymy naleśniki.
Szparagi gotujemy w osolonej wodzie okolo 10 minut.
Masło roztapiamy, dodajemy do tego posiekaną cebulkę i wyciskamy czosnek. Nastepnie dodajemy podgotowane szparagi pocięte na 5-8 cm kawałki. Wszystko doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę oraz ser zółty. Gotujemy na malym ogniu ok 3-4 minuty.
Na koniec na naleśniki nakladamy farsz, rolujemy i polewamy sosem czosnkowym.
SMACZNEGO:)

PS ilosć porcji w zależności od zapotrzebowania:)

Kategorie: mącznewegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pasztet z indyka - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Śledzie w oleju - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Biała kiełbasa - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pasztet z indyka

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Śledzie w oleju

Kotlety mielone z kaszą

Biała kiełbasa

Pieczywo czosnkowe