zdjecia rodzinne

Chłodnik


Składniki:

1,5-2 litry jogurtu naturalnego
3 ugotowane w łupinkach czerwone buraczki
4 ogórki gruntowe (ewentualnie 1 długi szklarniowy)
1 pęczek rzodkiewek
1 pęczek koperku
2 łyżki cukru
sól i pieprz do smaku
szczypiorek - ilość wg uznania
jajka do podania - pół na porcję

Wykonanie:

Buraczki obrać. Ogórki/a, rzodkiewki, koperek i szczypiorek dokładnie umyć.
Warzywa zetrzeć na drobnych oczkach tarki (drobne wiórki). Koperek i szczypiorek posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Odstawić na 2-3 godziny do lodówki i SMACZNEGO.
Podawać z ugotowanym i pokrojonym w kostkę jajkiem.

Kategorie: zupywegetariańskiepolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2014-06-20
Chlodnik bardzo smaczny
justyna , 2011-08-20
fajnie orzeźwiające
łukasz , 2011-06-22
próbowałem, super smak


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Bitki - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Bitki

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kotlety mielone z kaszą