zdjecia rodzinne

Chłodnik


Składniki:

1,5-2 litry jogurtu naturalnego
3 ugotowane w łupinkach czerwone buraczki
4 ogórki gruntowe (ewentualnie 1 długi szklarniowy)
1 pęczek rzodkiewek
1 pęczek koperku
2 łyżki cukru
sól i pieprz do smaku
szczypiorek - ilość wg uznania
jajka do podania - pół na porcję

Wykonanie:

Buraczki obrać. Ogórki/a, rzodkiewki, koperek i szczypiorek dokładnie umyć.
Warzywa zetrzeć na drobnych oczkach tarki (drobne wiórki). Koperek i szczypiorek posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Odstawić na 2-3 godziny do lodówki i SMACZNEGO.
Podawać z ugotowanym i pokrojonym w kostkę jajkiem.

Kategorie: zupywegetariańskiepolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2014-06-20
Chlodnik bardzo smaczny
justyna , 2011-08-20
fajnie orzeźwiające
łukasz , 2011-06-22
próbowałem, super smak


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasztet z indyka - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Śledzie w oleju

Chleb na drożdżach

Pasztet z indyka

Kotlety schabowe z cebulką

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowa z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kurczak z ryżem