zdjecia rodzinne

Humus


Składniki:

1 Puszka ciecierzycy ( 25 dag)
1/2 szklanki oliwy z oliwek
2 łyżki tahini
3 ząbki czosnku
sok z 0,5 cytryny
pieprz, sól, papryka ostra i słodka( do smaku)

Wykonanie:

Ciecierzycę odsączyć z zalewy, następnie wszystkie składniki prócz oliwy miksujemy w blenderze, natomiast oliwę dolewamy stopniowo podczas miksowania tak aby się nie zważyła.

Smacznego!!!

Kategorie: wegetariańskieprzekąskisosy i pastyżydowska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


karpiniuk , 2011-12-11
Mniam. Hit mojego wczorajszego spotkania ze znajomymi.
Gosia , 2011-07-01
wow


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kurczak z ryżem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Lazania z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kurczak z ryżem

Chleb na drożdżach

Smażony ser pleśniowy

Lazania z mięsem

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem

Kapusta z grochem