zdjecia rodzinne

Humus


Składniki:

1 Puszka ciecierzycy ( 25 dag)
1/2 szklanki oliwy z oliwek
2 łyżki tahini
3 ząbki czosnku
sok z 0,5 cytryny
pieprz, sól, papryka ostra i słodka( do smaku)

Wykonanie:

Ciecierzycę odsączyć z zalewy, następnie wszystkie składniki prócz oliwy miksujemy w blenderze, natomiast oliwę dolewamy stopniowo podczas miksowania tak aby się nie zważyła.

Smacznego!!!

Kategorie: wegetariańskieprzekąskisosy i pastyżydowska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


karpiniuk , 2011-12-11
Mniam. Hit mojego wczorajszego spotkania ze znajomymi.
Gosia , 2011-07-01
wow


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pasztet z indyka - przepis Kapusta z grochem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Zapiekanka śródziemnomorska

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kurczak z ryżem

Pasztet z indyka

Kapusta z grochem

Fasolka po bretońsku

Kluski ziemniaczane

Włoski chlebek a'la pizza