zdjecia rodzinne

Humus


Składniki:

1 Puszka ciecierzycy ( 25 dag)
1/2 szklanki oliwy z oliwek
2 łyżki tahini
3 ząbki czosnku
sok z 0,5 cytryny
pieprz, sól, papryka ostra i słodka( do smaku)

Wykonanie:

Ciecierzycę odsączyć z zalewy, następnie wszystkie składniki prócz oliwy miksujemy w blenderze, natomiast oliwę dolewamy stopniowo podczas miksowania tak aby się nie zważyła.

Smacznego!!!

Kategorie: wegetariańskieprzekąskisosy i pastyżydowska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


karpiniuk , 2011-12-11
Mniam. Hit mojego wczorajszego spotkania ze znajomymi.
Gosia , 2011-07-01
wow


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Krokiety z kapustą i grzybami

Fasolka po bretońsku

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Smażony ser pleśniowy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci