zdjecia rodzinne

Zapiekanka z chleba razowego


Składniki:

ok. 10 kromek chleba razowego
2 szklanki mleka
250g sera mozzarella
5jaj
łyżka oliwy z oliwek
łyżeczka gałki muszkatołowej
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Chleb należy pokroić na kromki i odkroić od niego gruba skórkę. Następnie namoczyć w mleku. Jajka rozbić i wymieszać z przyprawami. Kolejno w naczyniu żaroodpornym układamy warstwę chleba, warstwę sera, całość zalewamy jajkami, układamy kolejna warstwę chleba i skrapiamy oliwą. Tak przygotowane danie wstawiamy do wcześniej rozgrzanego piekarnika do 200 stopni, na 15-20 min.

Smacznego!!

Kategorie: zapiekankiwegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Śledzie w oleju - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kapusta z grochem - przepis Kurczak z ryżem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Śledzie w oleju

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pieczywo czosnkowe

Kapusta z grochem

Kurczak z ryżem

Fasolka po bretońsku

Biała kiełbasa