zdjecia rodzinne

Zapiekanka z chleba razowego


Składniki:

ok. 10 kromek chleba razowego
2 szklanki mleka
250g sera mozzarella
5jaj
łyżka oliwy z oliwek
łyżeczka gałki muszkatołowej
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Chleb należy pokroić na kromki i odkroić od niego gruba skórkę. Następnie namoczyć w mleku. Jajka rozbić i wymieszać z przyprawami. Kolejno w naczyniu żaroodpornym układamy warstwę chleba, warstwę sera, całość zalewamy jajkami, układamy kolejna warstwę chleba i skrapiamy oliwą. Tak przygotowane danie wstawiamy do wcześniej rozgrzanego piekarnika do 200 stopni, na 15-20 min.

Smacznego!!

Kategorie: zapiekankiwegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kapusta z grochem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Chleb na drożdżach

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zapiekanka śródziemnomorska

Kapusta z grochem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)